tisdag 10 oktober 2017

Beräkna storlek på värmepump

Genom att dimensionera värmepumpen rätt för en god affär. Det är inte alltid säkert att den högsta effekten ger den bästa ekonomin. Vårt värmepumptest ger dig snabbt svar inför ditt köp av värmepump.


Hitta det bästa alternativet för dig. Efter att ha gått igenom alla steg kommer du få några olika lösningsförslag presenterade. När du valt en av lösningarna kommer systemet dimensionera vilken storlek du bör ha, samt ge dig möjlighet att beräkna din energibesparing efter att du satt in vald värmepump.

Enligt lagen om elektronisk . Diskutera gärna ämnet på Byggmentors värmepumpsforum. Morgonstund har guld i mun sägs det, enligt gamla ordspråk. I vårt fall stämmer det bra och det kan stämma bra även för dig. När du dimensionerat din luftvärmepump återstår att ta kontakt med installatör och få en motsvarande värmepump installerad. Gå till vår sida där du kan beräkna storlek på . En värmepump arbetar med flera steg.


För normala hus är det mest ekonomiskt att välja en värmepump vars första steg, kompressorn, klarar cirka av maximala effektbehovet.

Då ger kompressorn drygt av totala årsbehovet. Som andra steg har man oftast en el-patron, som kan vara inbyggd i värmepumpen. Nuvarande energianvändning för uppvärmning av. Klimat på platsen (utelufttemperatur, dygnsmedel), Högsta dygnsmedeltemperatur på sommaren: Kiruna sommar: 12.


Hur ska jag beräkna en luft vatten pump för mitt hus? Detta är en fråga som har. En seriös entreprenör ska kunna räkna ut rätt storlek på din värmepump om du ger honom rätt uppgifter!


W, 5meter ytjord-kollektor i en slinga, st Korado radiatorer,2-rörs vattenburet system. Har ingen koll på vilken storlek på vp du ska ha men flytande kondensering tummenupp. Enkelt sätt att beräkna storleken på värmepumpen.


Ett annat, enklare, sätt som man som lekman kan använda sig av är att utgå från den uppvärmda ytan. Den metoden är kanske inte den mest . Det jag fundera på är vilken storlek på värmepumpen jag ska välja och skulle uppskatta era synpunkter och erfarenheter. Helst ska väl elpatronen eller elpatronerna klara toppeffektbehovet utan hjälp av värmepumpen , annars kan det bli lite kallt, om pumpen skulle stanna av någon anledning.


Kolla värmefaktorn för hela året. Värmepump för klimatets skull. Välj rätt storlek på värmepumpen. Det finns olika värmepumpstyper.

Energimyndigheten testar . Faktorer som påverkar valet av värmepump och värmekälla är bland annat hustyp, husets energibehov och skick, belägenhet och värmesystem. Det innebär enkelt uttryckt att din värmepump har precis lagom kapacitet för ditt hem och att din slang är precis så många meter lång som krävs för att fånga upp. Förslagsvis kan du räkna på kW, kW och kW. Dimensionering av bergvärmepump samt.


Installatören ska bland annat kunna beräkna husets effektbehov, olika värmebärarsystem, tappvarmvattensystem, styrning och reglering av värmepumpen , fast . När en värmepump hämtar värme ur ett borrhål kyls marken omkring borrhålet ner. Vid dimensionering av energibrunnar i tätbebyggda områden föreslås att hänsyn ska tas till såväl befintliga som eventuellt tillkommande brunnar inom en radie om meter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg