tisdag 24 oktober 2017

Ansluta kamin till befintlig skorsten

När sotaren gjort sin undersökning, ger han dig besked dels om rökgången är hel eller om du till exempel måste utföra en skorstenstätning på en eventuell befintlig rökkanal eller vilken rökkanal du kan ansluta braskaminen till om ingen braskamin varit installerad tidigare. Jag ska byta ut min braskamin mot en ny och eftersom jag måste ansluta den nya högre upp i murstocken så har jag en fråga angående anslutningen av den nya. Den nya kaminen ska anslutas i befintlig murstock med ett anslutningsrör (Ø1mm.) som är oisolerat.


Väggen (murstocken) är beklädd . Ansluta kamin till skorsten en bit bort?

Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Sortiment av kaminrör för att ansluta din braskamin eller spis mot murstock. Emaljerade kaminrör för anslutning av spis och braskamin mot murstock. För anslutning till befintlig murstock används i de flesta fall oisolerade kaminrör av lite kraftigare gods så som våra kaminrör. De flesta kaminer går att ansluta till skorstenen både från toppen och från baksidan.


Innan kaminen beställs och installeras är det dags att göra en bygganmälan eller ansöka om bygglov. Olika regler gäller i olika kommuner, så kontakta din kommun för att få veta vad som gäller just . Sen kom det en kille från firman ut och inspekterade skorstenen samt placering av kaminen.

Vi var tvugna att sätta in en slang i skorstenen. Denna webbplats använder kakor (cookies) för att garantera bästa möjliga användarupplevelse. Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik. Kan jag installera flera eldstäder till min skorsten ? Vi har en kamin i gillestugan och vill nu ansluta ytterligare en på markplanet.


Ofta går det alldeles utmärkt. Men det beror på konstruktion och dimensionering av befintlig skorsten i förhållande till de anslutna eldstäderna. Det bästa är att låta personal från Eldabutiken utföra . Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. SV: Koppla kamin på röret i murstocken.


Kan du inte stoppa ett rör ner i den utdömda skorstenen ? Ta ett snack med sotaren! Lycka till, i år behöver . Vad är enklast, och billigast? Du skriver att undersöka befintlig murstock, menar du att ta dit någon och provtrycka, eller att försöka se själv?


Rådgör med skorstensfejaren om den anläggning du planerar att installera är lämplig att ansluta till din nuvarande skorsten.

Behöver du ändra eller bygga ny. Använda befintlig skorsten : Defekta skorstenar eller felaktigt installerade spisar och kaminer kan få ödesdigra konsekvenser. Många småhus har en befintlig murad skorsten. Eller din öppna spis behöver konverteras till inbyggnadskamin. Något som tillför huset ett stort värde.


Om man ska installera en fristående braskamin eller inbyggnadskamin och inte har en skorsten , så kan det bli en dyr historia. Har man en fungerade och godkänd . Våra rökrör finns i en rad olika utförande och som ger dig möjlighet att plocka ihop ett system som passar dina behov. Används ofta för att ansluta en braskamin till befintlig skorsten. För att då ge dig ett vettigt svar så är det alltså så här, man får inte ansluta st olika eldstäder- kaminer eller liknande till en och samma rökkanal, utan man.


Har en ledig pipa på fel sida av skorstenen , där oljepannan satt tidigare, någon som har någon bra lösning på att installera en braskamin på ena . Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov. Det gäller främst om skorstenen placeras nära takfoten eller dras utanpå en fasad. Som eldstad räknas även t. Om du avser att installera din kamin till en murad befintlig skorsten bör du låta.


Böjen måste då vara försedd med en renslucka. Det är viktigt att kulstoppet monteras i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg