måndag 23 oktober 2017

Installera värmegolv

Att installera golvvärme är ett stort arbete. Här får du hjälp med både arbetet och alla svar på de funderingar du har om golvvärme. Därför erbjuder vi års garanti på våra produkter.


Vi samarbetar också med ett stort antal kunniga elinstallatörer som kan hjälpa dig att installera golvvärmen. När det gäller elektriska installationer finns det nämligen föreskrifter som måste följas. Hur man ska fästa elektriska golvvärmen värmegolvet på betong, spånskiva eller byggskiva.

Funderar du på att installera golvvärme ? Här är några goda råd innan du bestämmer dig! Flooré erbjuder gör-det-själv-kit i olika storlekar för dig som vill lägga golvvärme själv. För den lite större installationen hjälper våra tekniker gärna till med materialberäkning, produktval och offert.


Du kan också enkelt vända dig till någon av våra återförsäljare som garanterat finns nära dig. Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning. Med rätt rumsreglering sänker du energiförbrukningen på runt procent jämfört med konventionella reglersystem för golvvärme.


Vi har lösningar för både ny-, om - och tillbyggnad. Oavsett om du skall gjuta en platta på mark eller planerar att installera i träbjälklag eller på befintligt golv har vi förläggningssätt anpassade och .

De flesta elektriska värmegolv kräver installation av behörig elektriker. Men det finns några komfortvärmesystem med klenspänningssystem på högst volt som du kan installera själv. Men du måste låta själva inkopplingen av transformatorn och anslutningen till nätet utföras av behörig elektriker. Arbetet utförs av behörig elinstallatör.


Allt material som skall användas skall finnas på plats i . Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv. Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. De flesta källare har inte så mycket utrymme under tak, vilket innebär att du i det senare fallet inte vill att golvet skall bygga för mycket. Det finns isolerskivor av olika fabrikat ner till mm tjocklek.


Det viktiga är att du väljer en skiva med ånggenomsläpp. Sedan kan du installera din golvvärme. Vill du installera golvvärme för att öka komforten finns det mycket att tänka på, inte minst när golvvärmen ska beläggas med trägolv.


Trägolv rör sig och mycket bör begrundas inför en sådan installation. Vi har det mesta som krävs för att installera Värmegolv. Våra produkter är av mycket hög kvalité och är mycket enkla att installera.


Väljer man värmefolie, värmefilm så kan man komma ner i en installationshöjd på mindre än. Hur detta påverkas av golvvärme är idag inte utrett och därför är det svårt att ge några generella råd. Kontakta en fackman som undersöker grunden innan du bestämmer dig för att installera golvvärme i ett hus med krypgrund.


Energiåtgång och inomhustemperatur.

När golvvärmen fungerar som det är tänkt ska du kunna. Den som planerar att renovera toaletten börjar ofta att tänka i golvvärmebanor. Golvvärmens bästa plats är just i våtutrymmen. Varma golv i exempelvis badrum, tvättrum och andra utrymmen har blivit populärt.


Det är idag enkelt att köpa ett komplett 2volts golvvärmepaket. Komforten får du på köpet! Torra golv är mer hygieniska. Eftersom golven i våtu- trymmen (t ex badrum) torkar snabbare minskar du risken för mögel, kvalster etc.


Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Installera värme i ditt bad- eller sovrum på egen hand! Vi har allt du behöver för en skön, värmande känsla under vinterhalvåret.


Man brukar säga att det elektriska golvvärmesystemet är ett fullvärmesystem och detta beror på att man inte behöver andra kompletterande värmekällor i det rum där man vill installera golvvärmesystemet. Många väljer att konvertera till elektrisk golvvärme vid exempelvis renoveringar eller tillbyggnader och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg