måndag 25 december 2017

Krypgrund

Luftfickan isolerar huset från markens kyla. Med krypgrund avses ett grundläggningssätt där huset vilar på låga grundmurar så att det bildas ett hålrum under huset. Normalt är detta utrymme ventilerat med uteluft och kallas därför uteluftventilerad krypgrund. Den här konstruktionen har använts under lång tid och kallades tidigare ”torpargrund”.


Dock skiljer sig dagens . När man ska lägga en krypgrund finns det ett antal faser man går igenom.

Krypgrunder har fått ett återuppsving. Idag finns också spännande utmanare till krypgrunden men som eliminerar fuktrisken helt och är betydligt mer isolerad. Tips och råd med frågor och svar!


En krypgrund kan få problem med fukt. Grunden är helt inbyggd men är ventilerad via öppningar. Skilj på gammal och modern torpargrund. Men det är viktigt att skilja på gamla och moderna torpargrunder eftersom de är konstruerade på olika sätt.


Den moderna krypgrunden är konstruerad så att uteluften har tillträde till grunden året runt.

Att värme är bra för de flesta krypgrunder är ett känt faktum och att tillföra värme i precis de mängder enbart när det behövs är vad TrygghetsVakten krypgrund gör. För att få ner förbrukningen ytterligare kan grundmur och mark isoleras. Det finns idag en uppsjö av isoleringsmaterial för användning i en krypgrund. Klimatet i moderna krypgrunder ger inte tillräcklig säkerhet mot mögelpåväxt.


De förses därför oftast med avfuktare eller . Vill du veta mer om torpargrund och krypgrund ? Här får du tips om vad torpargrund och krypgrund är för något samt vanliga problem med en krypgrund. Fuktproblem i krypgrund ? Konstruktionen krypgrund drabbas ofta av fukt. Vi reder ut varför och hur man avfuktar en krypgrund på bästa sätt. Nästan procent av villor med krypgrund är skadade i södra och västra Sverige. I landet som helhet är procent av villorna skadade, enligt en färsk rapport från Anticimex.


En fuktmätning ger dig kunskap om situationen i din krypgrund. Med en längre mätning av luftfuktighet, tid och temperatur kan du får en god uppfattning om riskerna för fuktskador i just din krypgrund. En rapport som baseras på 4. Det är viktigt att luftfuktigheten i krypgrunden hålls på en låg nivå så att inte golvkonstruktionen angrips av mögel.


Uteluftsventilerad krypgrund.

Läs mer om isolering av krypgrund. I den uteluftsventilerade krypgrunden skapas ett ventilerat utrymme mellan bostaden och markytan. Det ventilerade luftlagret skall göra det möjligt att ventilera ut fukt, elak lukt samt eventuellt hälsofarliga ämnen, samtidigt som en värmeisolering skapas mellan bjälk- lag och den kallare . Kan jag låta den övervintra i krukan i husets krypgrund där det i princip är totalmörker?


Bjälklaget ovanför plinteller krypgrund är att betrakta som en extra yttervägg och för att invändiga golv inte ska bli alltför kalla måste bjälklaget värmeisoleras. Skara: En man som jobbade i en krypgrund under ett hus utanför Skara .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg