fredag 15 december 2017

Kylskåp kwh

Vi har kunder som gått från ca 28. För det är ju så att vi omger vi oss med en massa. Kylskåp ädre modell, 15 Termostatstyrt, 7kr.


Kyl och frys använder mycket energi och det är stor skillnad på de bästa och sämsta skåpen. Här listar vi de energieffektivaste kylskåpsmodellerna på den svenska marknaden.

Ett nytt A-klassat kylskåp ska dra ca 2kWh per år, ett frysskåp eller ett kombiskåp med kyl och frys ca 3kWh. För att se skillnad på apparaterna i hemmet, mät före och efter avfrostning. Jag gissar att vår kyl drar 2-gånger mer och att frysen är någorlunda lika ineffektiv.


En intressant jämförelse är vårt hus cirkulationspump för värmen i huset. Det ska bli intressant att se. Den är på W vilket är . Visar volym i kyldel (liter).


Normal effekt:1W Förbrukn.

Användning: Termostat- styrd. Diskmaskin, kallvattenansluten. Energieffektivt kylskåp i vitt. Denna kyl har en FreshAir-funktion som har en antibakteriell effekt och bevarar dina matvaror färska . Sju av tio kontrollerade kyloch frysskåp förbrukar mer energi än vad som anges av tillverkaren. Resterande går till hushållselen – kylskåpet, tvättmaskinen, belysningen, spisen, diskmaskinen och alla andra elapparater.


Vad är en kilowatt-timme? All elförbrukning i ditt hem mäts i enheten kilowatttimme ( kWh ). Här hittar du ett stort sortiment av fristående och integrerade kylskåp. Om du vill att skåpet helt ska smälta in i din köksinredning så ska du titta på våra integrerade kylskåp.


Det här är en siffra som växer snabbt så problemet kommer inte att minska. Internet gör av med ca 2TWh per år. Dvs mer än dubbelt så mycket el som hela Sverige. Slår vi ut det per mobil blir det 2kWh , dvs eltungt som ett kylskåp. Kostnad i kronor per år med ett elpris på kronor per kWh.


Uppgifterna kommer från Fortums energihjälp och E24. Att det kan vara dyrt att värma sitt hus med el är många medvetna om men ofta glömmer vi bort att alla våra hushållsapparater också kostar en hel del.

Besparing per år om den år. Flaskhållare: Flaskhylla med fast hållare. Hyllor i skåpsdörren: flaskhyllor. Emballagemått (BxHxD ): 58.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg