onsdag 27 december 2017

Ventilation i fönster

Produkter för ventilation i fönster är prisvärda och enkla att montera. Med ventilation menar vi att byta ut gammal inneluft mot ny, frisk uteluft för att skapa ett bra inomhusklimat och ventilera bort föroreningar som exempelvis fukt eller matos. Och att få in frisk luft är förstås lika viktigt hemma som på arbetsplatsen.


Men ventilation är en svår konst – ta hjälp av proffs för att skapa bäst möjliga . Den invändiga ventildelen monteras på en spalt eller hålrad i fönstrets karm. Självdrag innebär att inga mekaniska fläktar hjälper till att transportera luften.

Istället bygger systemet på att varm luft stiger och försvinner ut, vanligtvis genom skorstenen eller andra ventilationskanaler i kök och badrum. Ny luft tas in genom ven-tiler i fönster. Från början är detta ett latinskt ord som betyder vind - ventus, i betydelsen vädra, lufta. Inte så mycket att det blir kallt - som om alla fönster och dörrar var öppna hela året. Och inte heller som om ingen luft fick bytas i huset under . Bildas det imma på fönstret är det säkert för fuktigt inomhus.


Inomhusluften tillförs hela tiden partiklar, gaser och vattenånga från människor, material och maskiner. Utandningsluft och duschande är stora källor till fukt i inomhusluft.

Fresh friskluftsventiler för fönster är en enkel lösning för att få in frisk luft i sovrum och vardagsrum. Har i barnens nybyggda rum gamla fönster med lösa innanfönster på gångjärn. På vår sommar när innerfönstren är urtagna är luften i rummen bra.


Människor, maskiner och material tillför kontinuerligt vattenånga, partiklar och gaser till inomhusluften. Ventil - Titon Tryckvent. En bra ventilation tar bort lukt, matos och skadlig gas från byggnadsmaterial och förhindrar fuktrelaterat mögel och rötskador. Om fukten inte ventileras bort får man kondens som visar sig först på kalla ytor som fönster och . Om ventilationen inte fungerar väl blir luften vi andas in till slut rentav ohälsosam. Luftfuktigheten blir för hög och fukten fäller ut som kondens, främst på kalla ytor som kallvattenledningar och fönster , men den kan också sätta sig på väggar och inredning och orsaka mögel och röta vilket i sin tur gör luften . Frånlulftsystem och karmventiler.


Fläkten drar ut gammal luft via ventildon i köket och badrummet. Ny inluft tas via karmventiler i fönstren - se vidare instruktion för fönster och . Inbyggd klimatkontroll i ditt nya fönster ! Risken med så bra isolerade energifönster som Kronfönster tillverkar, är att de helt enkelt sluter för tätt och hindrar därför nödvändigt luftutbyte och ventilation och intag av utomhusluft. Detta resulterar i kondens och imma på rutorna . Spaltventil ventilation ventiler för fönster och dörrar.


När man ska köpa nya fönster bör man tänka på att den ofrivilliga ventilationen , som kan ha funnits i de gamla otäta fönstren, upphör när man sätter in nya fönster och fönsterdörrar.

De har reglerbart luftflöde och diskret design i aluminium eller plast. De finns i tre utföranden, anpassade för olika ventilationsbehov. Utomhusdelen är försedd med insektsgaller. Enkel ”Gör -det-själv-montering”. Bilden visar exempel på vart värmen i ett hus kan försvinna ut.


I ett genomsnittligt hus sker betydande värmeförluster bland annat genom husets ventilationssystem. Det gäller att minimera dessa förluster och samtidigt upprätthålla en bra . Eldning i spisar, kakelugnar och kaminer skapar undertryck. Ersättningsluft kommer in genom otätheter i väggar, dörrar och fönster och ger grundventilation. Eldstaden och dess rök- kanaler har därför i äldre tider räckt till för .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg