torsdag 21 december 2017

Renovera köksspis

Jun Jag tänkte i klassisk how-to-anda beskriva hur jag renoverade min första vedspis. Det blir dock lite som att läsa boken Vi rustade ett torp av Arne Lind som är skriven i snäll prosastil om hur författaren tillika 08:an skaffar sig ett torp att snickra på, lite sådär lagom . Oct Inför hösten är det läge att se över sin vedspis eller den vedspis du tänkt installera i ditt hus. Jag har tidigare skrivit den mer avancerade artikeln i ämnet som även behandlar demontering av vedspisen. Den här artikeln handlar mer om en lättare men välbehövlig uppfräschning av en vedspis i ett sådant .

Det är förhållandevis enkelt att renovera en vedspis om den inte har sprängts av för hög eldningstemperatur eller med tiden rostat sönder genom att ha stått ansluten till en oeldad och regnfuktig skorstenspipa under många år. Re: hur renoverar man en vedspis ? Först skär du av dom genomgående bulten och tar isär allt och blästrar rent, var noga i alla spår så du lätt får ihop den igen. Sedan byter du alla trasiga delar om du kan få tag på det och svetsar mindre sprickor.


Josef davidsson har lite delar som raster, brännjärn, . Sprickor i gammal vedspis posts Aug Lossa skruvar utan att borra - renovering av järnspis posts Jan renovera vedspis , ev byta till kamin posts Sep Renovera vedspis ? AntikPrat: Hur renoverar man en vedspis? Det finns många saker på en järnspis att kontrollera innan du gör någon ytbehandling på den.

Kontrollera att hällen inte har slagit sig, att den är plan och inte har sprickor eller djupa porigheter. Jul Finns det reservdelar att anskaffa till den gamla spisen på min bild? Kan man isåfall själv renovera spisen? En totalrenovering av vedspis tar ca.


Det kan däremot ta längre tid om jag måste söka efter delar. Arbetet urförs till ett fast pris, så inga överraskningar! Den är ytrostig och säkert inte använd på väldigt länge men ser hel ut från utsidan. Tänkte se om den är värd att renovera och sätta in i köket. Min tanke då är att riva isär den, glasblästra alla delar, byta trasigt , skruva . Har du tillgång till en vedspis , men är lite osäker på skicket och hur du använder den?


Vi omhändertar och säljer byggnadsvårds- produkter och återvunnet byggmaterial för att vårda och renovera ditt hus. En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet. Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström.


Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver. Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. Här får du bra tips när du ska välja och köpa kamin och köksspisar i gjutjärn till ditt kök.

Gjutjärnskaminer för kök. Fritte från Nacka byggnadsvård visar hur en vedspis fungerar och sätter samman en. Skansens experter lär dig hur du på bästa sätt svärtar en spis med hjälp av spissvärta.


Skillnaden mellan en ny och gammal vedspis. Många undrar vad skillnaden egentligen är mellan en ny och gammal vedspis och allt handlar om förbränningen . Jan Vedspis - enklare att renovera än vad du tror För mig kändes det helt otänktbart att köpa ett torp utan en vedkamin. Om köket är husets hjärta är vedkaminen torpets kroppspulsåder.


Så här gör du - Eldar du i din kökspis kontinuerligt behöver du troligtvis inte den här beskrivningen. Handlar det i stället om spisen på fritidsstället, eller. Har du en gammal antik vedspis eller vill köpa en ny.


Kontakta oss redan idag, så hjälper vi hitta en som passar just ditt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg