tisdag 26 december 2017

Golvvärme el kostnad kvm

Många överväger att passa på att lägga golvvärme också när man ändå byter golv, kanske i en hall eller på en toalett. Men vad kostar elburen golvvärme egentligen? Här visar vi ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att lägga tio kvadratmeter elburen golvvärme i hallen.


Till vår hjälp har vi tagit en före . Vettig kostnad förläggning.

Vattenburen golvvärme - vad kostar det per m2? Golvvärme och priset för att slippa frusna fötter Vad är. Kostnad vattenburen golvvärme.


För att förklara det måste man först klargöra vad det är man jämför med och vad energin kostar. Jag börjar därför med att kort gå igenom de värmekällor vi har att tillgå och återkommer till . Nej , elektrisk golvvärme är en direktverkande el värme. W tillförd el ger exakt 1. Stäng av skiten, så enkelt är det.

Det skulle motsvara halva din elräkning. Byggprojektet är relativt komplext och behöver tänkas igenom, speciellt om du ska bygga till eller liknande. Speciellt kopplingen till värmekällan är något du behöver integrera i din lösning.


Byggmentor ger dig tipsen att tänka på och går igenom de olika alternativen för golvvärme och vad de kostar. Ett annat alternativ för golvvärme med el är värmekabel. Tänkte renovera lite och samtidigt sätta in golvvärme. Gjutet golv i källaren utan isolering under (troligen då det är byggt på sent 60-tal). Vi vill nog ha golven lite lätt . Barfota mot ett varmt golv.


Var passar det med värmegolv? I bad- och duschrum, men också i hallar där man slaskar ner med blöta skor, hundar eller droppande paraplyer och kläder är utmärkta ställen för golvvärme. Du får snabb upptorkning så vätan . El ska finnas framdraget till inkopplingspunkt för termostaten. Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv.


Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. Och det är ett bra sätt att ta tillvara på den värmekälla man har, både. Jag installerar bara vattenburna system, men det händer att jag rekommenderar elslingor i stället när det handlar om mycket små utrymmen, på några få kvm.

På grund av resistansen (Ohm) i motståndet uppstår en Ström ( Ampere), spänningen (Volt ) tillsammans med strömmen ger i sin tur en Effekt ( Watt). Denna effekt avges i form av värme. Har du installerat eldriven golvvärme är detta dock en ganska stor el -slukare, varför du bör använda den sparsamt under årets varmare perioder. Det är inte lönt att lägga vattenburen golvvärme och koppla till värmepumpen om du inte planerar att riva upp fler golv för att lägga mer golvvärme. Då rev de ur allt, drog upp nya humidboards, mosade på kiltos fuktspärrar överallt, bilade ur golvbrunn, målade tak osv.


Kan elräkningen springa iväg där hemma ibland och du vet inte riktigt varför? Som kund hos oss får du personlig energirådgivning helt kostnadsfritt med våra experter där ni tillsammans kan lista ut vilka energibovar du har i hemmet och vad du kan göra åt dem. Att anlita en golvläggare för golvläggning kan göras både genom att betala ett timpris eller genom ett fast pris per kvadratmeter golv, eller ett fast pris som görs upp om i förhand på hela arbetet.


Här får du exempel på vad en golvläggare kostar per timme och vad olika golv kan kosta i både materialkostnad och arbetskostnad . Sigro erbjuder golvvärme el till ett bra pris. Här hittar du golvvärme för ingjutning i betong, klinkergolv eller för laminatgolv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg