onsdag 27 december 2017

Mekanisk ventilation golv

Du kan däremot sätta ett nytt ventilerat golv som då får en ”egen fristående ventilation ” men det blir betydligt dyrare då du inte kopplar dig till de redan. För att inte erhålla framtida problem i skadade golv med emissioner, krävs ofta att emissionstalen inte är för höga. Låga värden är svårt att erhålla genom att enbart låta bjälklaget luftas en kortare tid och sedan montera på ett nytt golv.


PLATON UPPVIK används för anslutning mot väggar för säkerställande av luftspalten och uttorkning. Uppvik finns med kantförstärkning för tunna golv (låg) och utan kantförstärkning (hög). Vid osäkerhet och risk för betydande fukthalt eller emissioner från bottenplatta eller bjälklagskonstruktion bör luftspalten under färdigt golv ventileras genom mekanisk ventilation i kombination med att fuktspärr monteras på golvreglarna.

Granabsystemet höjdjusteras som standard från – 4mm och lämnar ett fritt. Har du problem med fukt, lukt, emissioner eller radon i betongplattan? Då är det bästa sättet för bli av problemen att ventilera bort det.


Med hjälp av ett mekaniskt ventilerat golv eller vägg transporterar fläkten helt enkelt ut problemet. Andra åtgärder flyttar eller fördröjer problemet. Mer om de problem Jape Ventgolv kan lösa. Bygger man golv på en sådan konstruktion bör golvet alltid ventileras.


Fukt är ett vanligt problem hos äldre hus men även nybyggda hus utförs med för dålig fuktsäkerhet och för mycket byggfukt kvar i konstruktionen.

Med Nivells typgodkända ventilerade golv får man en garanterat fuktsäker konstruktion. Vi har nyligen köpt hus som är byggt -73. Då vi inte flyttat in ännu har vi inte granska huset i detalj.


Men det är läge att börja projektera för kommande renoveringar i tid. Huset är 2-plans hus i sutteräng. Byggkonstruktionen är betongplatta på mark med uppreglat och isolerat golv i större delen av entréplanet. Mekaniskt ventilation , platongolv. Vad är ett mekaniskt ventilerat golv ? Platonmatta på källargolv ? Med ett mekaniskt ventilerat golv menas en golvkonstruktion där inomhusluft med mekanisk drivkraft strömmar i en spalt till exempel mellan ett . I stort sett samtliga brukare anser att luftkvaliteten inne har blivit bra sedan golvventilationen installerats.


Radon ventilation – Vill du du veta hur det fungerar? Delta Black Line hindrar inte bara fukten från att vandra från betongen till övergolvet, den ger dig också ett varmare golv. Optivent golvsystem ger dig ett effektivt skydd mellan den fuktiga betongplattan och ditt övergolv. Ett golvsystem med mekanisk ventilation för nästan alla golvtyper.


Perfekt vid fukt - och radonproblem. Går det ventilera en källarvägg? Självklart går det att ventilera en källarvägg och det går alldeles utmärkt att koppla ihop både golv och vägg till ett mekaniskt ventilerat system.

Många anser att källarväggen är en dum konstruktion på grund av att den utsätts för fuktangrepp från ett antal olika fuktkällor. Vi brukar använda vanlig golvlist och lägger en distans mot golv av masonit vid montering för att säkerställa luft spalten , då kan vi välja vilken list vi vill och den blir inte dyrare och vi vet att . As mechanically ventilated floor structures are ventilated with indoor air, there is a risk that this air will condensate when it meets colder surfaces inside the floor structure. A higher risk of this occurring has been observed in older houses, which lack thermal insulation underneath and around the edges of the floor structure.


Kontakta oss så slipper du fukt och mögel i dina fina trägolv! Självdrag fungerar lite olika vid olika utetemperaturer och drivkraften i ett självdragssystem utgörs av termiken. Med andra ord så stiger alltså varmluften uppåt på grund av att den är lättare än den kalla luften. Förr i tiden drogs alltid ventilationskanalerna i . Luftstrålen från ett luftintag måste ha tillräckligt med fritt luftrum för att komma fram.


En grov tumregel är att . Byggkemikalier som plastfärger, limmer, fogmassor och plastgolv belastar vår inomhusluft och ökar behovet av ventilation. Bygg därför aldrig in dessa material i ditt hem. Det finns i huvudsak tre typer av ventilation : självdragsventilation, förstärkt självdrag med mekanisk ventilation samt FTX, mekanisk till- och frånluftsystem.


Trots att det de flesta idag vet hur viktigt det är för hälsan med ett bra inomhusklimat, är det inte alltid så lätt att veta hur man ska uppnå detta. Här reder vi ut begreppen och ser i vilken grad de olika systemen för ventilation - mekanisk frånluftsventilation och balanserad mekanisk ventilation fungerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg