torsdag 14 december 2017

Vad kostar sotning per år

Blev lite nyfiken på vad sotningen kostar i andra delar av Sverige. Personligen tycker jag att det är alldeles för dyrt särskilt med tanke på att de har monopol på sotning och brandskydd. Sen sotning på det kan ju kosta ett par hundra per kanal. Vad gäller för att få elda i öppen spis efter några års.


RSG tar inget ansvar för pris, . Genom att planera arbetet så att ett område görs klart åt gången, hålls kostnaderna per besök nere.

Här redovisar vi de vanligast förekommande avgifterna för sotning och brandskyddskontroll av helårsbebodda en- och . Våra sotare utför sotning av eldstäder och rökkanaler som gör att risken för skorstensbrand minimeras. Välkommen till Skorstensfejarmästarna! Sotning består av två delar. Den ena är rensning och rengöring av rökkanalen, och den andra är att ur brandskyddsynpunkt göra en bedömning för hur brandsäker.


Många bränder är relaterade till eldstäder och skorstenar så sotning och brandskyddskontroll behöver ske regelbundet för att förebygga och minimera risken för brand. Avgifter för sotning och brandskyddskontroll bestäms av kommunfullmäktige i kommunen där fastigheten ligger. Lokaleldstad som ej är den primära värmekällan gång per år.

Tätare frister kan efter beslut tillämpas av brandskyddsskäl. Regionfullmäktige har antagit en taxa för sotning och reglerar den avgift som du som fastighetsägare ska betala när sotning utförs. Ett exempel kan vara att vi rengör braskaminer två gånger per år i stället för gång per år. När det är dags för sotning och brandskyddskontroll får du ett brev hem.


Mer information om vad som är bra att tänka på när du ska köpa en eldstad finns på eldaratt. Kostnad för sotning och brandskyddskontroll. De som tjänar mest på att sota själva är de som använder ved för att värma upp huset och varmvattnet året runt.


Vad kostar sotning och brandskyddskontroll? Vedeldare i södra delarna av landet behöver sota cirka fyra gånger per år , och sex gånger om man bor i de norra delarna. Jag har en fundering kring sotning av öppen spis och köksspis.


Hur mycket kostar en sådan kurs? Eldar man konstant så tycker jag nog att det ska sotas några gånger per år så man inte får soteld och huset brinner ner. Alla ytor där rökgaser passerar rengörs. Konventionell vedpanna med keramik – gånger per år.


Det känns som om sotaren. Allmän information om sotning i Jönköpings kommun 3. När man sotar tar man bort brandfarlig beläggning . Den huvudsakliga anledningen till att sota är att förhindra brand.

Vänersborgs kommuns sotningsfrister följer de rekommendationer som. Ett medgivande kan återkallas om det vid brandskyddskontroll eller tillsyn skulle visa sig att sotningen inte skett på ett sådant sätt att anläggningen är säker. Varje kommun bestämmer hur ofta sotning ska göras och vad det ska kosta. När du köpt ett hus med eldstäder är det viktigt att kontrollera med sotningsdistriktet att de är sotade och brandskyddskontrollerade.


För att kunna sota skorstenen på ett säkert sätt finns det krav på en säker väg till och på skorstenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg