fredag 19 januari 2018

Huv skorsten

Sommarstugans skorsten byggdes om till kajbo. Sedan skaffade vi en skorstenshuv med nät så ingen kunde flytta in 2. Nytt hus med braskamin och plåtskorsten med huv , men utan galler. En morgon rasslade det i kaminen.


När vi öppnade luckan så flaxade det ut en sotsvart stare, Huv till skorsten , design för bäst drag? Måste skorstens huv vara öppnings bar?

Huv på skorstenen = problem med draget? Hus har haft skorstenar utan huv i flera hundra år. Hemma hos Andreas Hedlund brinner det i den nya braskaminen.


Den är effektiv och ger inte lika mycket tjära i rökkanalen. Därmed minskar risken för soteld. Och någon huva sitter inte på skorstensröret. Många vill skydda sin skorsten från regn och snö.


Varje huv tillverkas individuellt för perfekt passform.

CNC Stansade galler för individuell passform. Ditt drag ökar avsevärt och du får bättre inomhusklimat av den så kallade ”ejektorverkan” Dvs luften passerar igenom huven och drar med sig luft och rök. Innan du börjar montera skorsten med huv så bör du kontakta sotaren för råd och som också ska besiktiga skorstenen . Jag ser inga problem med att man klär in sin skorsten i plåt för att skydda den men att sätta huv över är i de flesta fall helt onödigt om man inte har en. Du kan få din skorsten med fyrkantig huv i svart eller röd plåt eller rund huv i svart plåt, raka och vinklade skorstensrör samt välja mellan svarta, vita eller gråa rör för att skapa en inredningsdetalj av din . Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten. Ett enkelt sätt att hindra detta är att montera ett skorstensskydd som skyddar mot all nederbörd.


Kontakta oss för gratis prisförslag. Varför man ska ha en skorstenshuv? Förbättra din inomhusmiljö! Med hjälp av en skorstenshuv så får du en behagligare inomhusmiljö.


Tack vare en ejektorverkan så ökar draget i din skorsten avsevärt vilket leder till en bättre ventilation. Väderskydda din skorsten ! Vi utvecklar och tillverkar skorstenshuvar av högsta kvalitet. Tillverkningen av skorstenshuvar har skett och sker i Strömsund sedan år.


Skorstenshuvar, inklädnader, beslag, takskydd mm. En lång tradition och en kvalitetsprodukt är resultatet.

Våra olika huvar och delkomponenter har succesivt förbättrats och . I veckan har Bengt varit i Vänersborg och gjort en inplåtning på en skorsten som var lite speciell. Kunden hade från början installerat en murspis som vid besiktning blev underkänd på grund av att skorstenen var för låg. Detta löste man genom att förlänga skorstenen med ett långt stålrör. Har varit i kontakt med KEFA TAK och PLÅT som hade ett bra pris på huv över skorssten, är dom seriösa eller fuskbyggare.


Har ni en stålrörskorsten eller liknande bör ni alltid ha en huv. Hur ofta din eldstad ska sotas (sotningsfrister) bestäms av din kommun. Sotningsfristerna kommer oftast ifrån Räddningsverkets (nuvarande MSB) . Visnings information: Visning kan ske efter överenskommelse. Få prisförslag kostnadsfritt!


Skapa en transportförfrågan. Kondens samt fukt och mögel i skorsten. I många hus är skorstenen av värmeavgivningsskäl centralt anlagd och därmed även fint integrerad i byggnadskonstruktionen. Det finns idag ett antal skäl till att allt fler husägare får fuktrelaterade problem i och kring sin skorsten.


Några av dessa är: Huv ovanför skorsten s. Jag vet att frågan debatterades på forumet för sex år sedan men hur är erfarenheterna nu? Praktisk information om skorstenshuvar. H= Mått golv till första tak invändigt. Standardbeslag, fyrkantig huv. Nockbeslag, fyrkantig huv.


Läs mer om våra tjänster inom snörasskydd och takavvattning. Vi kan allt om takplåt och taksäkerhet. Köp takhuv till riktigt lågt pris. Takhuv med års färgbeläggningsgaranti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg