fredag 19 januari 2018

Pelletskamin utan el

Hur kan den fungera utan el ? Saknar den rörliga delar? Det framgick inte av informationen på deras hemsida heller. För mig som har en mer traditionell pelletskamin med matarskruv och fallschakt låter det mystiskt. Jag hade för mig att det krävs tredubbla säkerhetssystem för att förhindra att elden sprider .

Vilken pelletskamin ska man köpa? Klarar man sig på en pelletskamin ? Pelletskaminer utan skorsten finns det? Klart att det finns, och det är en Svensk patent från Ariterm i Kalmar.


Utan bara ett hål genom väggen, visst är det otroligt? Men det finns pelletskaminer som går utan el med nån sorts falllösning där pelletsen faller ner genom ett hål till förbränningen. Asklådan tömmes vid konstant drift efter dagar så det är ingen fara annars är det mkt lite jobb med den. Kan verkligen rekomendera er som kör vintersemester i fjällen osv .

Beställ pelletskamin Mysinge, Ekerum, Neptuni eller Lilla Frö under september och vi ger er på installationskostnaden. På detta kommer även ROT avdrag. Bästa sättet att sänka sin elkostnad är att helt enkelt inte använda el. Men tack vare pelletskaminens förmåga att hålla jämn temperatur i större delen av huset kan den också användas som primär värmekälla. Och du behöver inte en stor pelletspanna i källaren med bulkförrå utan det kan räcka med en kamin centralt placerad . De tänder sig själva när temperaturen sjunker och sprider värmen i huset med en inbygg tystgående fläkt.


KMP Drag är en lösning som gör det möjligt att installera KMPs kaminer utan skorsten. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera en befintlig. Kaminerna kräver tillgång till el 230V eller 12V (bilbatteri) för att fungera med pellets.


Vissa modeller kan även användas med ved (EcoTec Tyr). Du kan välja bland ett stort antal modeller, ytmaterial och färger. Med Ariterm Drag kan en pelletskamin istalleras utan skorsten vid en yttervägg.


Anledningen till att man väljer en pelletskamin är ofta att man vill spara pengar i. Drömmen för alla villaägare med direktverkande el eller värmepump. Med EcoTec Tyr pelletskamin kan du drastiskt minska uppvärmningskostnaden och investeringar i ett dyrt vattenburet värmesystem. Kaminen är ett perfekt komplement för dig som har direktverkande el och inte vill investera i ett.


Ari- term pelletskamin och njuta av klok och skön värme.

Re:12v till pelletskaminen. HWAM har en pelletskamin kallad Elements som fungerar helt utan el. Istället för direktverkande el , valet ligger nu mellan luftvärmepump eller pelletskamin. En pelletskamin kräver lite el för att fungera. Det finns några som klarar sig helt utan fläkt och tom utan el.


Elen används bland annat till att driva skruven som matar fram pellets till brännaren och till. Det är därför viktigt att inte bara jämföra ljudeffektnivåerna rakt av mellan kaminerna utan att lyssna på en kamin som är igång för att höra hur den låter. Den flexibla placeringen gör den lämplig vid konvertering till vattenburet system från direktverkande el.


Komplettera gärna med solvärme och ackumulatortankar med elpatron. Hydrocoppern är unik med sin stora förmåga vad gäller produktion av värmevatten. Egentligen är inte den höga maxeffekten det främsta utan att . De som använder nattsänkning kan påvisa att de behöver använda mindre än 2. Våra pelletskaminer för luftvärme med eller utan kanalanslutning börjar vid effekter på kW och erbjuds upp till kW.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg