tisdag 30 januari 2018

Värmesystem hus

Har du verkligen bästa möjliga uppvärmningsmetod för just ditt hus ? Att byta eller förbättra uppvärmning kan vara en riktigt lönsam investering. Här kan du enkelt jämföra alternativen till ditt hus. Det lönar sig att ta det lugnt och att noga jämföra de olika alternativ som finns när det är dags att välja värmesystem för ditt boende.


Varmt, bekvämt, billigt och miljövänligt?

Det är svårt att hitta ett uppvärmningssystem som uppfyller alla önskvärda krav. De olika systemen har sina styrkor och svagheter. Läs om hur de vanligaste värmekällorna funkar samt för- och nackdelar.


En central anläggning värmer vattnet. Det leds sedan till ditt hus via nedgrävda ledningar. En anläggning i huset skickar värmen vidare ut till elementen och värmer tappvattnet. Du måste vara ansluten till fjärrvärmenätet, därför är det här alternativet aktuellt i områden med tät bebyggelse.


Om du behöver hjälp med att veta hur husets energianvändning till värme och varmvatten kan uppskattas kan du kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare.

Rådgivaren kan även berätta om ditt hus drar mycket energi jämfört med liknande hus. Genom att följa upp hur mycket värmeenergi huset. I ett nybyggt hus har du verkligen alla möjligheter att anpassa värmesystemet.


Men med många val följer också frågetecken. I det här blogginlägget tittar vi närmare på vilket alternativ för uppvärmning som är bäst i ett nybygge. När du bygger nytt måste både ditt hus och ditt värmesystem uppfylla Boverkets . Fordrar ett vattenburet värmesystem för att värmen ska kunna spridas i huset. Fördelar: Låga driftskostnader jämfört med el- eller oljepanna . Bergvärmepumpen hämtar värmen från ett borrat hål i berget. Få hjälp med att välja rätt uppvärmningssystem för huset.


Alternativen är många, men med denna info blir det mycket lättare! Det finns flera sätt att värma upp ett hus. Ett luftburet system har t. Nedan finner du de vanligaste uppvärmningsmetoderna för villor och . Här hittar du fakta om olika värmesystem och värmekällor. Läs om direktverkande el och vattenburna värmesystem med radiatorer och golvvärme!


De flesta värmesystem på marknaden är gjorda för vanliga hus , alltså hus som kräver en hel del uppvärmning.

Men hur skall man värma passivhus eller andra extremt energieffektiva hus ? Så fungerar det: En solcell konverterar solenergi till elektricitet. Fördelar är att solceller är miljövänliga, men solceller räcker oftast inte till att ge el och värme till hela huset. Direktverkande el är det dyraste sättet att värma upp och förse huset med el. Men byter du ut den direktverkande elen mot ett vattenburet värmesystem med värmepump får du tre gånger lägre kostnad än med den direktverkande elen.


Beroende på hur stort hus du har och hur mycket el du gör av med . Att få värme av solcellerna krävs att huset har ett vattenburet elementsystem. Framtidsprognos: Lysande. Forskningen gör stora steg och skapar allt mer effektiva solfångare och batterier. I dag kan du inte vara självförsörjande på solkraft, men kan bli i framtiden.


Luftvärmepump eller bergvärme? Med rätt värmesystem i ditt hus kan du få en optimal uppvärmning och i längden spara pengar. Nackdelar: Kräver vattenburet värmesystem. Hitta rätt med denna guide! Lämpar sig för stora hus 250–300 . Vilken uppvärmning bör man välja för sitt hus ? Svaret beror naturligtvis på husets förutsättningar och en mängd andra faktorer.


Men viss vägledning kan du ändå få i vår nya enkät som besvarats av fem energirådgivare runt om i landet. Eftersom husets geografiska läge spelar in när du väljer värmesystem , . Det känns åtminstone som det. Att byta värmesystem från olja till värmepump, solvärme, fjärrvärme eller elpanna är inte bara en fråga om lägre uppvärmningskostnader och slippa doften av dieselolja, byte av värmesystem innebär ofta också en förändringar av husets inomhusklimat. Jag har bara väldigt svårt. En kallare källare innebär att luftfuktigheten kan öka.


När du ska välja värmesystem så är det några olika faktorer som spelar in. Kostnaderna skiljer sig baserat på antal boende och vart huset ligger någonst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg