onsdag 31 januari 2018

Normal förbrukning kwh villa

Ett tips för att mäta din exakta förbrukning i ditt hem är att använda en energimätare. Vad är normal förbrukning ? Vad påverkar förbrukningen? Den genomsnittliga elförbrukningen för en lägenhet skiljer sig åt från den i en villa.


Hej, Har funderat lite över vad en normal elförbrukning för en villa är.

Normal elförbrukning för villa? Hur stor energiförbrukning har ni per år? Har försökt googla info om genomsnittlig elförbrukning, men tycker att det verkar variera så mycket. Och det är väl inget konstigt i sig, men det blir svårt att försöka beräkna elkostnaderna då.


Jag ramlade nästan baklänges igår när jag fick vår elräkning. Vi har en enplansvilla (1kvm) med direkverkande. Helsingborg och Ängelholm Småhus.


En genomsnittlig förbrukning av hushållsel fördelas vanligen på.

Energi per månad ( av årstotal). En normal elförbrukning i villa beror väldigt mycket på om ditt hus har eluppvärmning . Du får en god kontroll på förbrukningen om du regelbundet läser. Alltså en total yta att värma upp på 2m².


Husets uppvärmning är bergvärme. Antal eldade brasor i husets kakelugn: 5-st. Villa Harnäs förbrukning jämförelse med BBR: 3 96 . Wh av det är vanlig elbaserad varmvattenberedare. Fördelning av elförbrukning: Kylskåp, frys samt sval: ca 0kWh. Tvätt och tork: ca 0kWh.


Elektriska apparater: ca 8kWh. Matlagning och köksredskap: ca 8kWh. Lite siffror för genomsnittsförbrukningen av hushållsel dvs el till spis, belysning, dammsugare o. Wh när vi flyttade in i vår 1mstora villa.


Wh efter byte av samtliga radiatorer till moderna elradiatorer och inköp av en luftvärmepump. Vårt hus slukar energi framför allt genom golvet som är platta på mark där marken sjunkit undan under och det blir kallt.

Passar bergvärme vårt hushåll ? Bergvärme passar de flesta hushåll med normal till hög energiförbrukning. En allmän rekommendation är att hushållet bör ha en energiförbrukning . Sedan datorer och andra elektroniska apparater kom in i hemmen har elanvändningen ökat kraftigt. Citat Ursprungligen postat av Nille83.


Häftig förbrukning , högre än en normal villa på 120kvm som det bor 4personer i. Hög tid att kolla upp vad som dra så mycket ström för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg