fredag 12 januari 2018

Avfuktare i källare

Fukt uppstår lätt i källarutrymmen då den varma luften från ovanvåningen möter den kalla i källaren. Fukten kan också tränga in genom väggarna från den omliggande marken. Särskilt under sommaren och tidig höst kan detta leda till höga fuktighetsnivåer i källaren.


För hög luftfuktighet kan skada huset . Avfuktare i källare - Viktigt med placering och ventilation.

I många källare finns idag behov av avfuktare. Då väl sådan införskaffats gäller det att placera den rätt för att uppnå bästa möjliga resultat. I vissa källare skulle det inte räcka med endast en avfuktare om man inte kunde se till att internventilera . Vissa hus är byggda på både krypgrund och källare.


Det kan finnas möjlighet att använda en avfuktare. Har du problem med hög luftfuktighet i delar av ditt hem? Med en våra luftavfuktare löser du problemet - och får ett bättre inomhusklimat på köpet.


På en fråga om avfuktare sa Sundvall ungefär att den som kör en avfuktare i källaren ökar problemen, genom att mer vatten dras in i väggarna.

Men inte nog med det, kalken dras (eller sköljs) dessutom ur cementen, försvagar den och i förlängningen finns det en rasrisk. För att betongväggarna försvagas. Genom att sänka fuktighetshalten i huset blir luften fräschare, kvalstren färre och mögelproblemen mindre.


En luftavfuktare kommer väl till pass i många hus. Det vanligaste är att ett hus har förhöjda fuktvärden i källaren eller grunden. Rätt luftavfuktare på rätt plats kan bidra till att förbättra inomhusmiljön utan att du behöver höja värmen.


Det finns luftavfuktare för olika användningsområden. Energimyndigheten har testat luftavfuktare med tre olika metoder . En bra luftavfuktare kan torka tvätten på halva tiden, ersätta torkskåpet eller torktumlaren, hålla källaren torr och huset hälsosamt. Woods DS28F är en oerhört robust, effektiv, och mycket hållbar luftavfuktare , som lämpar sig till både källare , garage, och andra fuktiga utrymmen på upp till 1m 2. Modellen har en inbyggd hygrostat som gör det enkelt att ställa in den önskade luftfuktigheten.


När modellen har avfuktat en lokal till den . Jag har bytt ut oljepannan hemma mot en jordvärmepump. Jag har så vitt jag vet inga fuktproblem i källaren och tvätten i tvättstugan torkar snabbt (Dragluckan i murstocken är kvar öppen) och det finns en rejäl radiator i det kombinerade pann - tvättrummet. En bekant berättade att han köpt en luftavfuktare.


En avfuktare i källaren ger torrare luft och mindre risk för skador och mögelangrepp.

I En dåligt ventilerad tvättstuga kan avfuktaren hjälpa tvätten att torka fortare och förhindra att skadlig fukt i luften inte kommer ut i huset. Det viktigaste är att ha ett tillförlitligt ventilationssystem i huset, som ska ta hand om fukt i våtutrymmen . Med en luftavfuktare får du hjälp att hålla fuktbalansen i luften på en gynnsam nivå. I boendemiljö, förrå källare och på vinden – oavsett utrymme minskar avfuktaren risken för fukt- och mögelskador och ger ett fräschare inomhusklimat.


Luftavfuktare till huset? NetOnNet har luftavfuktare som hjälper dig hålla fukten borta. I källare , husgrunder och tvättstugor blir luften torrare och bättre.


Hög avfuktningskapacitet klarar större rumsytor och du bör välja en modell som matchar storleken på ytan den ska avfukta. Håll utkik efter om fjärrkontroll följer med och hur hög . Genom att köpa en luftavfuktare kan du förebygga fuktproblem i din tvättstuga, källare , badrum, sommarstuga, garage eller krypgrund. Här hittar du funktionella hygrotermometrar. Olika luftavfuktare är anpassade för olika utrymmen, se till att köpa den . Har du rätt luftfuktighet i källaren för att undvika risken för mögel och fuktskador?


Har du hittat mögel i din källare , ska du renovera källaren eller undrar du hur du bäst avfuktar din källare ? I äldre byggnader, där det utvändiga fuktskyddet börjat . Källare utsätts för fukt från flera håll. Tjenare, tänkte kolla här om några husägare använder luftavfuktare till källaren ? Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat. Välkommen till PriceRunner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg