torsdag 11 januari 2018

Provtryckning luftflaskor

COi Kalmar och Karlskrona. Det var då reglerna kom om års intervall för provtryckning. När man sedan upptäckte att det inte bara fanns stora flaskor som fylldes på AGA och liknade ställen, utan att det även fanns luftflaskor man hade på ryggen vid dykning, och att dessa fylldes på små kompressorer ute i buskarna eller på havet, var myndigheten . Viktig information om dina luftflaskor ! Provtryckning av dykflaska?


Rimligt att provtrycka AGA 32x?

Det har diskuterats en del ang. Lämnade igår in 2st dykflaskor för provtryckning hos Gasflaskkontroll i Hammarby. Vidare kräver i Sverige Arbetsmiljöverket att viss information finns stämplad vid flaskans hals. Flaskan skall vara märkt med provtryck , maximalt arbetstryck, serienummer, datum för tryckprovning, . För att uderlätta för er som står i köp tankar av dykartuber.


Kolla Flaskan efter slagmärken och rost framförallt i gummifoten det finns exempel på där man lämnat in flaskor för tryckning och när man avlägsnar foten finns det inte mycket material kvar. Sen Det som gäller är från provtryckning. Kedjan bör ses över regelbundet.


High Coast Diving är ett certifierat APEKS och Aqua Lung serviceställe.

Vi servar deras samtliga regulatorer. Nu är det dax att se över dina flaskor om det är dax att provtrycka dem. Dykflaskor skall provtryckas vart 5:e år. Alla flaskor skall uppfylla gällande krav på återkommande kontroll ( provtryckning ). Vi har stor erfarenhet av återkommande kontroller och provtryckning av flaskor. Det går även att hämta och lämna utrustning i . Tvättning av andningsskyddsutrustning.


Komplett andningsskyddsutrustning. Provning justering av andningsskyddsutrustning. Reglerna omfattar därmed alla behållare vi hanterar i. Drivgaspatron liter. Gasflaska i stål för andningsluft. Om denna del av projektet inte blir godkänd enligt gällande normer, uppstår onödiga.


Brandsläckare med koldioxid. Torkning av luftflaska , luftpaket. Utlåning av komplett tryckluftapparat. För använd apparat tillkommer kostnad för iordningställande.


Dieselmotorn är beroende av att få tryckluft från några tryckluftsflaskor.

Med tanke på flaskornas ålder och det höga tryck som blir aktuellt så utfördes först en provtryckning av dem. I vår serviceverkstad utför våra certifierade servictekniker årsöversyn och reparationer på många olika fabrikat bl. MARES – SPIRO – AQALUNG - POSEIDON – APEX-SCUBAPRO.


Vi fyller även luftflaskor till andra ändamål än dykning, t. Vi skickar nästan alla våra leveranser med DHL Freight. Vi utför årlig besiktning och provtryckning av . Paintball Luftflaska : 30kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg