måndag 29 januari 2018

Lukt från krypgrund

Här kan du utläsa om varför lukt kan uppkomma i krypgrund , p. På vintern torkar naturmaterial ut och då fukt försvinner sker en avsvällande effekt med följd att glipor kan bildas där luft och lukt letar sig upp i huset. Samtidigt finns det åtminstonde under vinterns första del högre fuktkvot i t. Gasen som bildas kallas geosmin och luktar unket och ibland fränt. Geosminluktsmitta sätter sig obönhörligen fast i många material och kan i värsta fall bli svår att få bukt med då t. Står ditt hus på krypgrund ?

I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam. Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga problem. Köpte hus i våras med vetskapen att det fanns lukt från krypgrunden som stigit upp i huset. Vi blev informerade om att det var nemas problemas.


Avfuktare och lukt i krypgrund AKUT! Dålig lukt från krypgrund - vågar jag renovera själv? Vad gör man om det luktar konstigt i huset?


Hon har tips på vad mer man kan göra: kolla med grannarna om de har haft fukt, känn efter hur det luktar när du varit bortrest då känner du lukten lättare, och så framför allt – kontakta.

Några har källare och andra har krypgrund , som mitt. På senare år har det uppståttdålig lukt i huset. Efter undersökning av Anticimex framgår det. Om du har mycket fukt i din krypgrund , är det inte ovanligt att den åtföljs av en mindre trevlig lukt.


En elak lukt i din krypgrund kan bero på flera olika orsaker, bland annat mögelangrepp. Vissa personer kan vara känsligare för lukten, medan andra som vistats nära lukten inte känner av den alls. Om det lukar mögel i krypgrunden men man hittar inget synligt mögel varken på betongen eller trossbotten. Det är plast lagt, har även efter råd isolerat muren utvändigt samt under balken. Så ingen fukt kommer in i själva betongbalken.


Har dock nu under sommaren ändå haft fuktigt . Dom som har fått unken lukt i bostaden tror oftast att det är marken som luktar ”så kallad jordlukt”. Fukt och lukt i krypgrund. Det som avses med krypgrund är att det finns ett utrymme mellan marken huset står på och husets nedre golv. Torpargrund är en sorts krypgrund som med sin murstock värmer upp utrymmet under golvbjälklaget. På så sätt skyddas torpargrundar . I en krypgrund finns gynnsamma förutsättningar för tillväxt.


Hussvamp som etablerat sig på reglar och blindbotten i krypgrunden. När mikroorganismerna växer på material såsom undersidan av golvbjälklagret eller löst liggande organiskt material såsom trä, byggrester mm i krypgrunden produceras lukt.

Har Ni fukt, lukt eller mögelproblem i er krypgrund eller vind? Ring oss och boka ett kostnadsfritt besök där vi kontrollerar Din krypgrund eller vind. Därefter får Du ett förslag på åtgärd och en offert med fast pris.


Lukt som bildas av röta, mögel eller bakterier. För att förhindra att mikrobiell lukt ej uppstår ska fuktkvoten ej överstiga. Detta sker enklast med olika typer av avfuktare som sorptionsavfuktare, kondensavfuktare eller termisk avfuktare som TrygghetsVakten krypgrund. Förutsatt en krypgrund finns, vid mikrobiell lukt i . Lukt och fuktfritt med TrygghetsVakten Pro-S. Roger och Else-Gun Andersson bor i en egenbyggd villa.


De har under många år besvärats av en lukt som kommer från krypgrunden. Nu så har jag följt vår inmonterade Trygghetsvakt med fläkt i krypgrund under ett års drift. Den monterades in av Anders . Det kan dock vara svårt att känna någon lukt när krypgrunden är kall.


Om fuktkvoten överstiger kan mögel börja växa och risken för en luktsmitta blir större. Vi besväras av en lukt som sätter sig i allt, den känns inte när man är där men när vi kommer hem har den satt sig i allt. Huset är ett enplanshus på ca 80kvm byggt början på talet med krypgrund på typ en halvmeter. Hur konstaterar man vad göra åt problemet . Lämpliga för liten krypgrund alt. När det regnar och är fuktigt ute eller om vi eldar i vår kamin kommer en konstig lukt fram.


Min man tycker det luktar rök men jag tycker bara det luktar unket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg