måndag 23 november 2015

Christineberg kakelugn

Vi skulle gärna säga att våra kakelugnar är helt och hållet vårt eget verk. Christineberg med dekor förenar nostalgisk design och modern teknik. Men faktum är att de är resultatet av ett gott samarbete mellan oss, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Stockholms Kakelugnsmakeri.


Den är lika lättplacerad som den är lättmonterad och . Vi gratulerar till Ert val av kakelugn.

Den har utvecklats och konstruerats för att tillvarata modern teknik avseende förbränning och värmeackumulering. Vid provningar, utförda vid Sveriges Provnings- och. Den höga verkningsgraden och den säkra konstruktionen gör våra kakelugnar till de miljövänligaste på marknaden enligt Konsumentverkets test. Finns hos Bastuspecialisten i Bromma. Den var den enda ugn som klarade den lägsta gränsen för utsläpp av organiskt bundet kol, mindre än 1mg.


Den gränsen gäller för ved- och pelletspannor, medan större utsläpp tolereras för kakelugnar som ju oftast inte används som huvudvärmekälla. Vi ska välja till en kakelugn i ett hus som vi börjar bygga i sommar och jag vill gärna höra om det finns några synpunkter på valet mellan Keddys.

Lättplacerad och passar både mot rak vägg och i hörn. Avsvalningstid upp till timmar. Verkningsgrad på och en effekt på över kW. En inre glaslucka och yttre luckor i mässing . SkorstensFolket i Östergötland erbjuder och installerar alla typer av eldstäder.


This Pin was discovered by Lovisa Åblad. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Visst är det vackert med en kakelugn ? Antik Kakelugn - företag, adresser, telefonnummer. H Kamincenter braskamin Borås braskaminer utställning installera kamin sjuhärad butik skorstensteknik. Den kan fås med havre- gul eller koboltblå dekoration.


Enligt tester på Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, SP har kakelugnen en . Jag har en järnkamin framför en av dem, den ger snabb värme, mildrar hettan inne i eldhålet i rörspisen. Men järnkaminen tar plats i rummet, inte perfekt, men BRA värmeeffekt och ekonomi tillsammans med rörspisen som lagrar värmen, det gör ju inte kaminen. Då vill vi tända en brasa och mysa i värmen.

Hitta din favorit i BYGGFIXA:s guide till kaminer och kakelugnar i olika prisklasser. Guide: kaminer och härliga kakelugnar. Kamininsatsen iModern från Contura med. See what people are saying and join the conversation.


Svensk gjutjärnstradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg