måndag 9 november 2015

Eldstadsplan plåt

Eldstadsplan , plåt , glas eller mässing. En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka.


Framför en eldstad måste det finnas ett eldstadsplan.

Våra praktiska golvskydd finns i svart- eller grålackerad plåt och härdat glas. Finns i olika utföranden. Det är även ett bra ställe att placera askhinken på. Ett eldstadsplan ska vara fast monterat och bestå av minst millimeter tjock plåt , sten eller något annat . Golvskydd i härdat glas eller plåt är ett bra skydd under braskaminen.


Enligt krav i Boverkets skall golvet vid braskaminen skyddas med golvskydd. Kamintillbehör typ golvskydd(härdat glas och plåt ),vedkorg,vedstaplare, eldställ och skorstensrör diameter,skorstensrör med sotlucka.

Vi har slitstarka golvplåtar i emalj och hållbara eldstadsplan i glas. Använd ett eldstadsplan när du vill slippa att gnistor eller glöd antänder i golvet. Vill Ni ha ett glas eller plåt efter egna mått?


Inga problem -Kontakta kundtjänst så hjälper vi Er gärna. Observera att golvplåtar i grått har vi sparsamt på lager och kan i vissa fall vara leveranstid upp till tre veckor på även om inte . Ett golvskydd kan utgöras av tegel, keramiska plattor, plåt eller glas. För sådan del av ett eldstadsplan som ligger under eldstaden får plåt dock endast användas, om det finns ett minst mm fritt, luftat utrymme mellan eldstaden och eldstadsplanet och om temperaturförhållandena i övrigt tillåter, . Har sett ett par snygga öppna spisar med.


För slutna mindre eldstäder bör det finnas eldstadsplan framför eldstaden. Och ja, det ska fasiken inte vara halvdana lösningar med plåt , glas eller annat. Själv skulle jag vilja ha nåt i plåt. Det tänkte vi ha framför kakelugnarna, men kring vedspisen har vi mörkt rödbrun kalksten från trakten. Eller kanske slipad cement beroende.


Golvplåt svart lack B100xD1cm. I bakkant på de pulverlackerade plåtarna finns det st 6mm hål för att möjliggöra lackeringen. Normalt sett sten, plåt , glas eller mässing.

För att ha ett fullgott gnistskydd bör man använda sig av två olika skyddsytor – ett s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg