tisdag 24 november 2015

Ftx köksfläkt

Jag bor i ett Nordiskt trähus (1½ plan) byggt -81. Huset har ftx -ventilation, och även kåpan i köket är kopplad till detta system. FTX köksaggregat - Luftbutiken.


Värmeväxlare: Roterande värmeväxlare (14). Motortyp: EC ( Lågenergi) motor (14). Utbyteskåpor FTX aggregat.

Fresh Podvent spiskåpa Rostfri 60cm. Fördelar med FTX -ventilation är bland annat en mycket god värmeekonomi. Läs om fördelar med FTX -system och mer om från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt.


Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets gemensamma ventilationssystem. Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i . Jag håller på att skissa på ett FTX system till vår ombyggnation. Med det kommer en separat imkanal med rejäl fläkt att installeras till spisen.


Har sökt men hittar inget om hur köksfläkten ineragerar med ett sådant system.

Fråga 1: Stänger köksfläkten igen kanalen när den är avstängd? DECENTRALISERADE FTX -SYSTEM. MiniMASTER (RDKS) är ett aggregat för från- och tilluft med värmeväxling för villor och lägenheter. Decentraliserad lösning med ett återvinningsaggregat i varje lägenhet.


Matoset recirkulerar tillbaks i köket och passerar ett kolfilter. Används då ingen annan ventilationslösning finns. Ingår ej i ventilationssystemet. De flesta av Cylindas fläktar kan kompletteras med kolfilter.


Med ventilationskanal med central fläkt. Fläkt Woods FTX ventilationsaggregat med värmeåtervinning och valet av tillverkare är viktigt för våra kunder. Fläktsystem som styr både till- och frånluften. Med våra tillverkare i Norden är vi trygga. Det mest kompletta ventilationssystemet kallas balanserad ventilation, ett FTX - system.


Det är ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Har i ett antal projekt stött på problematiken med för stort undertryck inomhus vid forcering i spiskåpa, så att vi blivit underkända gällande utrymning. Har inträffat både i flerbostadshus och radhus då dessa är så lufttäta, med både centralt och lägenhets FTX -aggregat. Kombinationen av moderna, tätt byggda hus och energieffektiv ftx -ventilation kan ställa till problem i innemiljö i lägenheter med vanliga köksfläktar.


Undertryck kan dra in lukt från grannlägenheterna, men också försämra brandsäkerheten. Köksfläktar kan skapa så stora undertryck att det blir omöjligt att .

FVP är en typ av forcerad frånluftsventilation, vilket innebär att man drar ventilationskanaler från våtutrymmen, kök (ej köksfläkt ) och garderober till ett gemensamt ventilationsaggregat som med hjälp av en fläkt skapar ett undertryck i dessa områden. Luft kommer då att flöda från övriga utrymmen där frisk luft skall tillföras . För att FTX -ventilationen ska fungera optimalt måste huset vara tätt. Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation.


Här hos oss finner ni stilrena spiskåpor som köksfläkt för att ansluta mot ex. Här finns även spiskåpor till Essvent. Hos oss kan du hitta ventilationsaggregat av välkända tillverkare som Systemair, Fläkt Woods, Östberg, Heru, Flexit och REC Temovex till konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Värmeåtervinning även om uppvärmningssystemet är avstängt. Brf Vikingen 6s alla fastigheter har ett till- och från-luftssystem ( FTX -system) för att säkra ett gott inomhusklimat.


Spisfläktar som används i Brf Vikingen skall bestå av en spiskåpa med ett spjäll som kan öppnas för att öka ventilationen. När man vrider på fläktens vred så öppnas spjället och mer luft än . Köksfläkten och kaminen kommer inte att innebära några problem. Dom fungerar bättre med ett FTX -system i huset (till-och frånluft med värmeåtervinning) jämfört med ett F- system (enbart frånluft). Ett F-system skapar ett mycket större undertryck i huset, vilket .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg