torsdag 26 november 2015

Frånluftspump

Frånluftsvärmepumpen är kanske den vanligaste ventilationslösningen bland hustillverkarna. Förklaringen till att många husleverantörer väljer att leverera en frånluftsvärmepump är enkel – det är en billig lösning! Kunden får både ventilation och värmekälla i samma aggregat och benämningen ”värmepump” låter för många . Genom att installera en NIBE frånluftsvärmepump kan du enkelt och effektivt förse ditt hem med värme, varmvatten och ventilation. Skapa ett perfekt inomhusklimat genom att återanvända energin från den varma inomhusluften när den passerar genom ditt ventilationssystem.


Principen är dock densamma oavsett typ av värmepump.

Varm inomhusluft sugs från våtutrymmen till pumpen. Ny friskluft tas in genom vanliga fönsterventiler eller väggventiler. Den varma luften passerar förångaren. Genom förångaren strömmar ett nedkylt köldmedium. Våra frånluftsvärmepumpar återvinner värmen som redan finns i ditt hus, och som annars hade ventilerats ut.


En IVT frånluftsvärmepump ger dessutom ett sundare inomhusklimat, eftersom den kontinuerligt byter ut luften i ditt hem. Funderar du på att skaffa en frånluftsvärmepump ? Vi guidar dig genom alla steg på vägen, så att du får full koll på hela processen.

Komplettera din NIBE frånluftsvärmepump med rätt tillbehör. Anpassa efter ditt hus och dina önskemål, så du får ett optimalt värmesystem. Användningsområde för frånluftsvärmepump. De flesta småhustillverkare erbjuder idag frånluftvärmepump som standardvärmesystem då det är enkelt att installera vid . En frånluftsvärmepump tar tillvara på värmen i inomhusluften. En värmepump fungerar enligt.


Så fungerar frånluftsvärme. Värmen som frånluftsvärmepumpen återvinner, används om igen till uppvärmning via vattenburen värme och kranvatten. Frånluften är en utmärkt värmekälla eftersom . En förutsättning är att huset har samlade ventilationskanaler och fläktdriven ventilation. Bergvärme - Vi hjälper dig att hitta rätt!


ETK frånluftsvärmepumpar utnyttjar energin i den varma ventilationsluften som alstras dels av värmesystemet, dels av alla andra värmekällor i huset så som elektronik, solinstrålning, människor samt övrig spillvärme som annars går förlorad. Beställ Skräddarsydda Offerter och Jämför Priser Här! Energin skickas sedan tillbaka in i huset genom vattenbaserad golvvärme eller så kallad radiatorvärme. På så sätt återvinns 1 av den . Vad en frånluftsvärmepump kostar beror lite på dina behov, låt oss.


För hus med mekanisk ventilation är det ett utmärkt och kostnadseffektivt sätt att få såväl värme som varmvatten.

Tyvärr räcker dock inte frånluftsvärmepumpen som värmekälla året runt. Behovet av el eller annan . Köp en frånluftsvärmepump som återranvänder värmen ur den luft som annars ventileras ut från hus. Utnyttjar värmen till varmvatten och bidrar till husets uppvärmning.


Den kan spara som mest procent och årsvärmefaktorn är som högst 0. Det finns värmepumpar som har tre gånger högre tomgångsförluster än andra när de värmer vattnet. Om huset ursprungligen byggts med frånluftsvärmepump , och den gamla pumpen börjar närma sig slutet av sin livsläng är det ett perfekt tillfälle att övergå till en värmepump ur den senaste gene- rationen från NIBE och göra värmesystemet mer energieffektivt än någonsin. Omkring hälften av alla frånluftsvärmepumpar . Detta avser allergiska besvär och även . NIBE F3är en frånluftsvärmepump med inbyggd likströmsfläkt och varmvatte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg