torsdag 25 augusti 2016

Bäst i test luftvärmepump

Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . Nov Funderar du på att skaffa luftvärmepump ?

Här får du en grundlig guide och en presentation av fyra bäst-i-test -modeller, tillräckligt för att kunna fatta rätt köpbeslut. Guiden och testet fokuserar på luft- luftvärmepumpar. Dessa är just nu våra toppval när det kommer . Mar Vilken luft- luftvärmepump är bäst i test ? Få upp till kostnadsfria offerter hos Greenmatch!


Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen. Läs mer här om varför Panasonics luft luft värmepumpar är några av dem bästa på marknaden!

En luftvärmepump är till för att värma upp utrymmen genom att ta värmeenergi (inte luft) från utomhusluften och skicka in den på insidan. Principen är densamma som den för kylskåp men processen går åt motsatt håll. Den vanligaste typen av luftvärmepump är luft-luftvärmepumpen och det är . Det skulle i så fall innebära att . Jul Nytt köldmedium, hög energieffektivitet, ny snygg design och ett större fokus på att du ska få det bästa inomhusklimatet. Nyheterna är många när Daikin presenterar sin nya serie med luft- luftvärmepumpar – R-serien. Du hittar just nu flera nya luft- luftvärmepumpar från Daikin i vår butik!


P-märkningen utfärdas av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) som kontinuerlig utför tester av luft- luftvärmepumpar på uppdrag av bland annat Energimyndighetens Testlab. Enligt Europeisk ISO standard (ISO – International Organization for Standardization) testar SP såväl värmepumpens kapacitet, effektivitet, . Välkommen till PriceRunner! Oberoende tester av värmepumpar är viktiga för att du som kund ska kunna få reda på vilken produkt som är bäst i test och bäst lämpad för just din villa eller stuga. I testerna ingår bland annat en beräkning av energibesparingen som beror på värmepumpens effektivitet, husets energibehov och . Dec De har en liten annan vinkling, där syftet är att hjälpa kunden att välja en värmepump som både håller en hög kvalitet och är bra för miljön.


Parallellt med sina tester tittar de även närmare på skadeärenden och reparationskostnader för värmepumpar. Baserat på utvärderingen ges sedan de bästa.

Den värmepump som för tillfället innehar ” Bäst i Test ” stämpeln är LG Nordic Prestige. En värmepump förväntas ha en livslängd på ca 7-år. Enligt tillverkarna så fungerar de ofta längre men vår erfarenhet är att efter 7-år har ändå tekniken utvecklats så pass mycket att det lönar sig att byta ut den gamla värmepumpen.


Se resultaten från Energimyndighetens tester av luftvärmepumpar innan du köper, så att du väljer den luftvärmepump som passar just dina behov. Jämför bara de siffror för den ort och det uppvärmningsbehov som bäst motsvarar ditt hus. En klimatsmart luftvärmepump har hög värmeeffekt o bör kunna fungera som luftkonditionering på sommaren.


Värmepumpstest - Energimyndigheten. Oct Jämför energibesparingen och årsvärmefaktorn för den ort och det uppvärmningsbehov som bäst motsvarar ditt fritidshus. Det lägst uppmätta bullret i detta test har IVT Nordic Inverter 09LR-N och Panasonic HE9LKE med respektive decibel för utomhusdelen. Jun Panasonic har för första gången testat sin luft- luftvärmepump Heatcharge VZ9SKE i extrem kyla. Testet visar att Panasonics värmepump klarar testet galant och levererar positivt COP även vid minus grader.


När man ska investera i en luftvärmepump vill man gärna se ett test. Att jämföra produkter utifrån tillverkarnas specifikationer svara inte på frågan om vilken luftvärmepump som är bäst i test. Men testet ger inte heller alltid hela bilden. Luftvärmepump test och luftvärmepump bäst i test är mycket . Nov När du ska köpa en värmepump , finns det en del saker att tänka på.


Fundera exempelvis på vilket energibehov huset har, hur många som bor i huset och om det finns tonårsbarn som förbrukar mycket varmvatten eller om det finns äldre människor som vill ha en extra hög inomhustemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg