måndag 29 augusti 2016

Luftfuktighet lägenhet

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning av inomhusklimat. Speciellt nybyggdda hus upplever problem med inomhusklimat på grund av för låg luftfuktighet.


Denna kombination gör att inomhusklimatet blir mycket torrt om vintern, vilket ger husets boende många olika hälsomässiga besvär. Därför finns det en stor .

Rätt luftfuktighet inomhus är viktigt för både din och ditt hus välbefinnande. Luftfuktighet inomhus, rekomendationer? Off Topic: Jag tänkte åka ner till clas ohlson imorrn och köpa en hygrometer som ska vara skaplig enligt folk som kan.


Det handlar om ett uthus som bara används till . Nån som vet vad man bör ha för luftfuktighet inomhus. Tycker att den verkar torr. Vad är normal luftfuktighet inomhus?


Normala fuktnivåer inomhus?

Luften i din bostad - stockholm. Du vistas i ditt hem en stor del av livet. Vilken temperatur bör man ha i hemmet? Folkhälsomyndigheten rekommenderar – 24°C inomhus.


Temperaturen bör inte vara under 18°C i luften och under 16°C på golvet. Om du har problem med temperaturen, luftfuktighet eller drag. Förklara sakligt hur du upplever problemet i lägenheten.


Inomhus handlar det framför allt om för hög luftfuktighet som ger upphov till höga mögelhalter, men andra faktorer kan också påverka. Sällskapsdjur kan i vissa fall bidra till ökad tillförsel av mikroorganismer och förvaring av organiskt avfall inomhus kan exempelvis ge ökad exponering för både bakterier och . Låg relativ fuktighet är bra så undvik att befukta inomhusluften! Fråga: Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus?


Svar: Jag avråder bestämt från befuktning! Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår . Det finns olika mått för att ange luftfuktighet , e. Fukt förekommer alltid i mer eller mindre utsträckning i utomhusluften och därmed också i inomhusluft.

Ju fler vattenmolekyler det finns inom en viss volym luft desto högre blir ångtrycket. Varm luft kan innehålla mer vattenånga än vad kallare luft har kapacitet att göra. Vid en relativ luftfuktighet på 1 behöver det. Vi reserverar oss för eventuella felakfigheter och ändringar i lagsfiftning med mera.


Kontakta din hyresvärd vid problem med inomhusmiljön i din lägenhet. Om inte det hjälper kan du kontakta kommunens miljö- och hälsoskyddskontor. Relativ luftfuktighet (RF): Relativ luftfuktighet är kvoten av ånghalten vid en viss temperatur och mättnadsånghalten vid samma temperatur, ut- tryckt i procent. Strålningstemperaturskillnad: Skillnaden mellan två motstående ytors värmestrålning till en viss mätpunkt.


Kondens på fönstrets innerruta eller på andra kalla ytor indikerar att det är för låg temperatur inomhus eller att det är brister i värmesystemets funktion i lägenheten. Det kan också indikera att det är för dålig ventilation. För hög luftfuktighet kyler en kropp.


Bättre för ditt välmående alltså! Värmeförflyttare kan också hjälpa till att sprida värme till övriga huset om du eldar i öppen spis eller kakelugn. Så vet man om ventilationen är bra.


Mät luftfuktigheten med en fuktmätare. Stadigvarande luftfuktighet över procent inomhus vintertid indikerar dålig luftomsättning. Om luftningsventiler saknas i ett rum så saknar rummet ventilation.


Detsamma gäller om befintliga ventiler är stängda. Håll en bit papper mot frånluftsdonet. Om luften har högre temperatur kan den också bära mer fukt. Vid 1 nås daggpunkten och dimma fäller ut.


Om du mäter den relativa luftfuktigheten, tänk på att t. Här på våra svenska breddgrader är den genomsnittliga luftfuktigheten utomhus och det är inte bra för våra bostäder. Redan vid en luftfuktighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg