torsdag 18 augusti 2016

Frånluftsvärmepump funktion

Vi väljer här att beskriva en frånluftsvärmepump. Principen är dock densamma oavsett typ av värmepump. Varm inomhusluft sugs från våtutrymmen till pumpen.


Ny friskluft tas in genom vanliga fönsterventiler eller väggventiler. Den varma luften passerar förångaren.

Genom förångaren strömmar ett nedkylt köldmedium. Gör du inte det äventyrar du värmepumpens funktion , alternativt blir energiförbrukningen onödigt hög. Av samma anledning måste du rengöra värmepumpens inbyggda luftfilter regelbundet. Exempel på leverantörer av frånluftsvärmepumpar. Skapa ett perfekt inomhusklimat genom att återanvända energin från den varma inomhusluften när den passerar genom ditt ventilationssystem.


Frånluftsvärmepumpen är kanske den vanligaste ventilationslösningen bland hustillverkarna. Förklaringen till att många husleverantörer väljer att leverera en frånluftsvärmepump är enkel – det är en billig lösning! Kunden får både ventilation och värmekälla i samma aggregat och benämningen ”värmepump” låter för många .

Hur mycket energi sparar då en frånluftsvärmepump? Dessa frågor är fundamentala för ett inköp . Information om vad frånluftsvärmepumpen kostar, samt funktion och underhåll. En frånluftsvärmepump är den vanligaste typen av värmepump i nybyggda bostäder och tar tillvara på ventilationsluften som annars skulle gå förlorad. VäRME, VARMVATTEN OCH VENTILATION.


NIBE frånluftsvärmepump installerad i ditt hus. Med en frånluftsvärmepump från NIBE får du alla dessa funktioner. HELA INSTALLATIONEN FINNS INOMHUS. En värmepump kräver minimal skötsel.


Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på och som gör din frånluftsvärmepump både effektivare och mer driftsäker. Frisk luft tas in i huset via ventiler i ytter- väggar, spaltventiler i . Denna temperatur kan ställas in i menyn autolägesinställningar och vi rekommenderar att det inte skall sättas på minusgrader för . Jag har sett att Nibe nu annonserar en frånluftsvärmepump som enligt dem skulle kunna svara för hela husets värmebehov. Själv har jag alltid sett frånluftsvärmepumparna i huvudsak som ett sätt att minska de energiförluster som uppstår när man suger ut varm luft ur ett hus. Detta kan också göras enklare.


Det är även viktigt att värmepumpen inte står för nära sovrum eller vardagsrum och att fabrikantens anvisningar om installationen följs för att minimera kompressorljud.

Kräver underhåll för att uppnå en bra funktion. Traditionellt funkar FTX-systemen som illustrationen ovan visar. Du skulle för rätt funktion få stänga igen spaltventilerna. Kakelugnen måste alltid ha god lufttillförsel.


Det får inte finnas risk att fläkten drar rökgaserna åt fel håll. Det blir troligtvis en väldigt massa rör som du själv skriver, vilket gör att det i vissa . Skötsel och tillsyn av frånluftsvärmepumpen IVT 6tidigare IVT 490. Reparation laminatgolv: ersätta en skadad laminatplanka - Duration: 2:36. Flerbostadshus och småhus har delats upp på varsitt kapitel då de ekonomiska förutsättningarna skiljer stort och påverkar valet. Påverkan på returtemperatur, årsvariation i last på fjärrvärmenätet, värmepumpens värmefaktor och lösningens komplexitet (nära kopplad till funktion och kostnader) är viktiga parametrar som.


Luft-luftvärmepump kallas ofta för . Genom en kompressor med tyst gång och en högeffektiv ljudhuv runt kompressorn har man lyckats få ner ljudvolymen på frånluftsvärmepumparna. Pumparna har även massiv vibrationsdämpning och en funktion på displayen där du kan dämpa oväntade ljudeffekter. ComfortZone Excellence frånluftsvärmepump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg