torsdag 11 augusti 2016

Hushållsel lägenhet kostnad

Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Vad är elkostnaden för en lägenhet på ca 90kvm per månad?


Har förstått att det kan vara olika om värme ingår eller ej men det skulle vara kul att höra om kostnaden på ett ungefär. Tänker mig att det bor en familj med ett antal barn i lägenheten. En genomsnittlig lägenhet med personer gör av med cirka 2kWh hushållsel per månad.

En lägenhet med personer gör av med cirka 3kWh per månad. Jag är lite nyfiken på att se hur mycket andra spenderar på sin elförbrukning per månad (alltså enbart förbrukningen). I appen kan du följa din förbrukning och dina kostnader på samma ställe som du kan se hur de påverkas av dina vanor och andra faktorer som väder och vind.


Nedan ser du hur ett hems användning av hushållsel (som är all elkonsumtion utom uppvärmning) kan fördelas mellan olika områden. Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el. Bör man kanske börja me hehe. Har inte bytt elbolag så har det tilldelade bolaget Billinge EL (Skövde kommuns). Otroligt hög Elräkning i nya lägenheten, tips?


Dyr elräkning - Är det golvvärmen som är boven?

Jag har Fortum och el från vattenkraft. Medlemskap i brf: 100kr månaden. Sen så kan man ju nästan se inredning, förnyelse av slitageprodukter hemma och renovering som fasta utgifter. Det springer iväg ganska ordentligt.


Hitta ditt bästa elavtal på Sveriges enda oberoende jämförelsesajt. Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei). Nu när vi bor i nytt hus så förbrukar vi ungefär 10.


Kostnaden för hushållsel är uppdelad i två delar: en kostnad för elnätet, enkelt uttryckt de ledningar och kablar som behövs för att transportera elen från produktionskällan till slutförbrukning i din lägenhet , och en kostnad för den faktiska elen som passerar genom elnätet. Elnätkostnaden debiteras av Falu . I en lägenhet är ofta förbrukningen av hushållsel 2. Variationen är dock stor och beror bland annat på hur många som bor i lägenheten, de boendes energivanor och antal elektriska apparater. Enligt statistik från Energimyndigheten är förbrukningen av hushållsel i småhus i genomsnitt 6. Konsumentpriset på el består av tre kostnadsdelar – elnät, elhandel samt. El som till exempel produceras av olja eller kol och därmed släpper ut koldioxi påverkas av utsläppsrättshandeln och får då en högre kostnad.


Halmstads Energi och Miljö AB. Bedömning av skälig kostnad utgår ifrån Konsumentverkets beräk- ningar. Eftersom elpriserna varierar är det den beräknade medelförbrukningen.


Glödlampa W (som lyser dygnet runt ett helt år). Hyran sänks med ett belopp som motsvarar normalförbrukningen i en lägenhet med den storlek som du bor i.

Detta blir din grundhyra. Till den läggs sedan dina individuella kostnader för vatten och el. Hur betalar jag för vatten och el ? Hyran för lägenheten betalar du i förskott som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg