tisdag 16 augusti 2016

Fukt badrum

Tips för att förhindra fuktproblem i badrum med förbättrad ventilation och undvikande av rörgenomförningar. Det är inte helt okomplicerat att mäta fukt i ett modernt badrum , eftersom att det naturligt förekommer vatten under golvplattorna. Fuktkvoten måste mätas bakom tätskiktet, vilket normalt innebär att fuktmätningen främst görs utanför badrummet. Finns det misstanke om fukt bör du göra en ordentlig fuktmätning, och om förhöjd. I badrum kan man inte mäta fukt som vanligt, men det finns smarta metoder.


Vart tredje badrum i svenska småhus är drabbat av fukt - och mögelskador och en renovering efter en fuktskada kan bli kostsam.

Fuktskador i hemmets våtrum kan ge stora bekymmer och kosta mycket pengar att åtgärda. Så här undviker du fuktfällorna! Vi är många rädda för att badrummet ska drabbas av fuktskador. Här får du tips om hur du säkrar ditt badrum mot fukt. Vattenskada i badrum , våtrum och tvättstuga.


Nästan fyra av tio fuktskador inträffar i badrum. Och vart tredje våtrum i svenska småhus är drabbat av fukt - och vattenskador som behöver åtgärdas mer eller mindre omgående. Kontakta oss om ditt badrum är drabbat av mögel eller andra fuktproblem.

I badrum , särskilt de med bristande ventilation finns risk för att mögel kan växa då mängden fukt i kombination med inomhustemperaturen är gynnsam. Det duschas och badas mer än någonsin innan och äldre fastigheter där det inte finns aktiv ventilation i form av badrumsfläkt eller större ventilationsaggregat ses ofta mögel . Vart tredje våtrum i svenska småhus är drabbat av fuktskador såväl som mögelskador. Det finns många orsaker till att ett badrum blir fuktskadat.


Har ditt badrum en plastmatta fungerar den som en fuktspärr, och uppstår det en spricka i mattan kommer fukt att tränga in under den. Risken för fukt - och mögelskador är stor i badrum. Idag används badrummet flitigare än förr och om ventilationen inte är tillräcklig blir det hög luftfuktighet och eventuell mögeltillväxt. Fuktfläckar eller missfärgningar på väggar, golv eller tak kan vara tecken på mögel- och fuktskador.


Det kan också kan visa sig genom mögellukt, färg som flagnar och tapet eller mattor som bubblar sig. Länk till annan webbplats, . Besiktningsmannen hittar ingen fukt i väggen bakom sprickan med sin fuktmätare (inte så konstigt enligt mig då nuvarande ägare inte använt duschen på månader sommartid) Besiktningsmannen skriver dock i sitt utlåtande angående. En vanlig fråga som vi på Hyresgästföreningen får är den om fukt i badrummet, vad kan jag göra och vad har värden för. Vilka är dina tre bästa tips för att undvika fukt i bad- och duschrum? Vädra vid fukt , öppna vid behov ett fönster.


Om du har ett gammalt badrum eller nytt. GVK är en stiftelse där Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbun Riksbyggen, Svensk Försäkring, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag SABO, Sveriges BostadsrättsCentrum SBC, VVS Företagen och Golvbranschen, GBR ingår. Dessa organisationer och företag arbetar gemensamt för att minska vattenskador i .

Fukt , med mögelbildning som följ kan påverka hälsan. Problem av det här slaget kan uppkomma både i gamla och nybyggda hus. För mer hjälp - kontakta Stadsbyggnadsservice . Jag fick ner priset för ingen annan har lagt bud. När mäklaren ringde och sa att säljaren går med på budet så frågade jag henne om lägenheten är besiktat och hon sa nej, då frågade jag henne om att det är väl min plikt att besikta för det brukar man väl göra tänkte .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg