måndag 15 augusti 2016

Gammal kamin

En ny kamin är miljövänligare och mer ekonomisk än en gammal kamin. Mariebergs vd rekommenderar att byta mot en ny kamin för miljöns och plånbokens skull! En gammal kamin blir som ny hos oss, det garanterar vi! Svart gjutjärnskamin med vita porslinsknoppar.


Glimmer i eldstadslucka så att man kan se elden.

Rökrörsanslutning 9cm rakt bakåt på cc 85cm över golv. Komplett med tegel invändigt i eldstadskammaren och. Vi säljer och monterar gjutjärnsspisar, kaminer, spiskassetter, murspisar, nya kakelugnar och skorstenar.


Många svenska hem är idag utrustade med en kamin , men det är en stor del av ägarna som inte känner till fördelarna med modern vedeldningsteknik. Genom att byta ut din gamla kamin mot en ny effektiv och miljösmart kamin , gör du både miljön och din ekonomi en tjänst. Med en modern kamin får du ut mer värme från.


Bild:Byt ut gammal kamin. Vintern är här och därmed kylan och de stora elräkningarna.

Men det finns stora pengar att tjäna på att byta ut sin gamla braskamin mot en ny – och ännu mer på att installera en braskamin om man inte har någon. Moderna kaminer är minst procent effektivare och procent renare än en gammal kamin. Men man bör inte elda för intensivt. Tveklöst så ska du byta ut din gamla kamin. En kamin går sällan sönder dvs.


Men däremot så sker en ständig utveckling av både design men framför allt de viktigare aspekterna som förbränning och utsläpp. En modern kamin med ”Clear burn” – teknik ger ca 90 . Hej , När vi köpte vårat hus så följde det med en fin äldre gjutjärnskamin, ca 140cm hög. Det saknades en spisplatta på ovansidan men det har jag ordnat genom min far som kan skära ut ny platta på jobbet i lasermaskin. Då vi egentligen inte har nytta av denna kamin så tänkte jag fixa till den och sälja . Har du redan en installerad vedspis eller kamin i byggnaden berörs du dock inte av ändringarna.


Sedan Boverket meddelade en ändring av regelverket för nyinstallation av kaminer har vi fått många frågor om huruvida det är tillåtet att installera en gammal kamin och också om det finns nytillverkade vedspisar som är tillåtna . Golvplåt gnistskydd i emalj. Gnistskydd i emaljerad plåt att lägga framför kamin elle… 7kr. Eldgaller till modern kamin.


Royal Viking är en 1år gammal modell i nyproduktion….

Använd gärna vår mall för kontrollplan! Har du en gammal kammin med en gammal skorsten är dags att byta ut det mot en mer modern. Kaminer har aldrig varit så vanliga i Finland som i Sverige – kanske därför att en stor del av Sverige ligger söder om Finlands sydkust.


Men i vårt hus i Medåker, Arboga finns det två kaminer och vi har lärt oss att kaminer är väldigt bra värmekällor även om de inte magasinerar värme nästan alls. Då är det dags att byta till en ny, effektiv och miljömärkt kamin. NORRKÖPING NORRKÖPING Kommer man inte att få elda i sin spis eller kamin efter den juli?


Här hittar du gamla, renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad. Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. De är nymurade samt omtätade och svärtade. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller.


Hör av dig så kan vi hjälpa dig! En annan fördel med blockskorsten är att om man vill byta kamin efter år är det bara att mura igen det gamla rökrörshålet och göra ett nytt för den nya braskaminen. Det är mycket svårare att montera en ny kamin på en gammal stålskorsten.


Det går inte alltid att hitta de delar som krävs. Istället kan man behöva byta .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg