måndag 29 augusti 2016

Takfläkt frånluft

Motortyp: AC motorer (64). EC (Lågenergi) motor (25). Fläktar i alla utföranden. Kanalfläkt, boxfläkt, kryddhyllefläkt, isolerad fläkt och alla modeller i EC utförande.


Takfläkt TKS är en cirkulär fläkt med rektangulär anslutning.

Ladda ner allt om vår Boxfläkt BESB och BESF, väggfläkt VVR och takfläkt DTV och DTH för frånluft i bostäder, kontor, skolor, kök samt automatik. Vi har en takfläkt för just Era behov. Takfläkt CA-RF (67kB): 230V, IPXTakfläkt för frånluftsventilation av en- och flerfamiljshus, kontor och lokaler m. Vill man bara ha ventilation utan återvinning så är mekanisk frånluft med takfläkt ett bra alternativ. Enkel installation, lite underhåll och låg investering är tre bra argument för mekanisk frånluft.


Däremot så återvinner en takfläkt ingenting av den luft som transporteras ut från huset och det gör att det krävs mer . Rörsystem kopplades samman från WC, ba tvättstuga och ev. I vissa fall anslöt man även imkanalen från köket och hela anläggningen varvtalsstyrdes från en spiskåpa i köket.

Jag håller på och drar nytt frånluft system i huset. Vad är bäst, takfläkt eller kanalfläkt? Hur får jag bättre värmespridning och bättre frånluft ? Mekanisk Frånluft Beiträge 9. Ventilationstypen i din bostad styr valet av ventilationslösning.


Fresh hjälper dig hitta rätt! Salda takfläkt 3C EC svart med lågenergimotor - hög effektivitet och driftsäk. TKS är en takfläkt med kvadratisk anslutning och är enkel att montera.


En perfekt komplettering till självdrag eller mekanisk frånluft i både kontor och hem. Missa inte våra tillbehör. Montage av takfläkt Östberg TKS 4på skorsten. Detta uppdrag gick ut på att konvertera ett självdragssystem till ett frånluftssystem med takfläkt. Den takfläkt som passade uppdraget bäst var en Östberg TKS 4A med rektangulär anslutning.


Vi platsbyggde en anslutningsstos på skorstenstoppen. Principen för mekanisk ventilation – luft sugs med takfläkt ut genom utluftventiler och ersätts med ny via tilluftventiler. Tilluften går till sovrum och vardagsrum, frånluft tas från kök och badrum och ventileras ut efter att först ha avgett sin värme till tilluften i en värmeväxlare.

Det finns olika system för att ventilera sitt hus: FTX aggregat ( Frånluft -Tilluft-med värme växling)fördel inget kalldrag, nackdel dyrare än frånluft. Dock kan dom användas av ekonomiska skäl eller om det inte går rent tekniskt att få till det med takfläkt. Så, ni som har mekanisk frånluft ( takfläkt , återvinningssystem, frånluftsaggregat, etc) i ert hus, be oss gärna ta en titt i badrum och andra våtutrymmen när vi är på plats för att sota imkanalen. Vi tar inget extra betalt för att kolla kanalernas rensningsbehov och har man tur, kan man genom regelbundna . Spänningsreglerbar ytter-.


Här hittar ni er takfläkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg