tisdag 11 oktober 2016

Delar vedspis

Vi har massor av reservdelar till vedspisar. Vi försöker ha så mycket som möjligt i lager. Vi kan också hjälpa er med att gjuta upp nya delar. Kontakta oss och berätta vilken vedspis du har och vad du behöver.


Måttbeställning = Vi behöver mått för att tillverka denna del. Vanliga spistillverkare är: Husqvarna, Norrahammar, Näveqvarn, Ankarsrum, Norrhult, Bolinder m.

Kokplattor och Spisringar finns under Tillbehör. Alla bilder innehåller en vattenstämpel med . Många undrar vad skillnaden egentligen är mellan en ny och gammal vedspis och allt handlar om förbränningen . Hos Spis och Kaminboden finner du reservdelar till vedspisar. Välj spismodell för att hitta den reservdel som passar er. Här säljer vi reservdelar och tillbehör till gamla vedspisar och vedkaminer från Husqvarna.


I Sverige tillverkades vedspisar vid flera järnbruk. En vedspis var vanligen gjord i gjutjärn och kallas därför också gjutjärnsspis.

Den ger förutom värme för matlagning och bak även värme för uppvärmning. Vanligen är vedspisar tillverkade för maximalt omkring meter lång ved. En gjutjärnsspis värmde bättre, och använde betydligt mindre mängd bränsle, än en öppen eldstad. En vedspis består av ungefär gjutna delar , förutom ett 20-tal spisringar, som hålls samman av fyra genomgående gängstänger mellan spishällen och bottenstycket. Däremellan sitter fram-, sid- och bakstycket, ugnsdelar och delar till eldstaden samt brännjärn på båda sidor om elden för att skydda själva . Men om vissa delar är trasiga, vad gör ni då?


Ni kan gärna maila och skicka med en bil berätta vad som är trasigt och säg vad ni vill ha hjälp med. Sedan kommer ett förslag med pris och vilka reservdelar som finns, är ni nöjda så kommer vi och fixar spisen! Hur skall man få tag i en vedspis ? Frågan är om man vill ha en . Men hur gör jag för att få ut den?


Några delar kan du säkert lossa eftersom det finns reservdelar att köpa. Men det sitter väl ett eller två stosar till skorstenen på baksidan som säkert kärvar. Så milt men bestämt våld . Diverse delar från underdel av järnspis och järnkamin.


Bild från underdel av järnspis: Lucka: 23xcm. Insats med skjutlucka Husqvarna: 16xcm. Bild från underdel av järnspis: Front till varmhållningsugn med luckor: 56x4 luckorna .

En gammal vedspis är en räddare i nöden om man bor på landet. Har du bara ved hemma så håller du värmen och kan laga mat och baka även utan ström. Vårda vedspisen rätt så har du en trygg, mysig värmekälla i många år framöver.


Här får du vedspisexperten Fredrik Lindströms goda råd för en välfungerande vedspis. Har en gammal vedspis , Näfveqvarn 1som inte använts på många år, men som jag tänkte fixa iordning. Inspekterade den idag, och hittade inga.


Tål ett hydrauliskt kalkbruk hettan eller måste man använda något annat. Nu ska vi byta den vanliga. Halloj, jag har sedan en tid vedspis - Kockums V-Kock (Tre plattor och ugn).


Mer eller mindre intuitivt har jag väl lärt mig elda, men lite teori. Jag har en vedspis i köket, skall den skötas på något speciellt sätt eller är det bara o elda ? Jag eller vi har en Tirolia vedspis i köket som jag skulle behöva byta stenar i eldstaden på. Nu är det ju så att Tirolia som märke inte finns längre. Sant eller ej vet jag inte, Beroende på vilka delar du behöver kan det gå att lösa.


Josef Davidsson kapar roster och brännjärn efter önskemål. Vi renoverar din vedspis Vad gör vi, hur går det till, vad kostar det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg