torsdag 13 oktober 2016

Fjärrvärmetaxa

Ny prismodell för fjärrvärme. Bakgrund Den nuvarande prismodellen är konstruerad så att kunden har svårt att påverka priset med energieffektiviserande åtgärder. Detta drabbar alla fjärrvärmekunder. Taxa - 5 35 725. Standardtaxa för alla näringsfastigheter (flerbostadshus, lokaler, samfälligheter).


Energiförbruk- ning normalt ca under vinterpris och under sommarpris.

Effektavgiften baseras på de två senaste årens energiförbrukning. Anslutningsavgift bestäms utifrån anslutningskalkyl för respektive objekt. Våra fjärrvärmepriser är stabila och tål att jämföras med andra alternativ på värmemarknaden. Flerfamiljshus och lokaler. Taxan justeras normalt en gång per år efter beslut av.


Finspångs Tekniska Verks styrelse. Kapacitetsavgiften höjs med och den rörliga energiavgiften och flödesavgiften. KSF, FO samhällsutveckling. Chef för affärsdrivande verksamheter.

Det här framgår av den så kallade Nils Holgersson-undersökningen som jämfört priserna i de 2kommuner i Sverige som har fjärrvärmesystem för hyresgäster och villaägare. PITEÅ PITEÅ Det blir inte samma fjärrvärmetaxa för Piteborna oavsett vilken produktionsenhet värmen kommer ifrån. Stenungsunds Energi har en kostnad på cirka 6kronor per . Motionen från Anders Nordin (SLP) fick avslag.


Men nu överklagas beslutet till förvaltningsrätten av Stig Söderberg, Norrfjärden. Energiavgiften, är den rörliga avgiften för den energi som du förbrukat. Fjärrvärmepriset består av en energiavgift och en effektavgift. Denna avgift täcker upp för kostnader som uppkommer för samtliga kunder oavsett hur mycket värme man köper. Tack vare ett ständigt pågående arbete med att effektivisera processer och arbetssätt har kostnaderna kunnat hållas låga.


Det låga ränteläget på marknaden bidrar . Svar på motion ”Lika fjärrvärmetaxa i kommunen”. Utbyggnaden av fjärrvärme har bidragit till ett kraftigt minskat oljeberoende, ett effektivare energiutnyttjande, en allt högre användning av förnybara bränslen, en förbättrad tätortsmiljö och minskade . HSB är en medlemsäg kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.


Oförändrad fjärrvärmetaxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg