tisdag 25 oktober 2016

Husmögel bilder

Här ses bilder på en äldre krypgrund med granitmurar. Angrepp av mögel, vitmögel finns. På vind återfinnes ibland också hussvamp. Rikligt med vatten kan komma in på vinden genom takläckage samtidigt som vindar i regel är högt fuktbelastade under kallare årsti i synnerhet efter läggning av mer isolering, byte av värmesystem och besparing gällande uppvärmning av huset i övrigt.


Källarsvampens hyfer har angripet virket på djupet och skapat s. Här visas blindbotten i en gammal krypgrund.

Ytlig mycelförekomst finns i mindre form genom vitare fläckar längs med träfibrerna. Ytligt sett var träet friskt men vid tryck föll det sönder. Under den intakta ytan fanns grav röta. Jag inser att det är riktigt dumt att jag inte har några bilder att visa, jag ska fixa det nästa gång jag är i stugan. Där luddet är som värst så sticker det ut mer än en centimeter, nedanför luddsamlingen så ser väggen och golvet sunkigt ut.


Jag har inte mätt fuktigheten med fuktmätare men det är tillräckligt torrt . I takt med ett ökat intresse för byggnadsvård får allt fler lära sig det latinska artnamnet Serpula lacrymans, den krypande, gråtande svampen, som oftare brukar kallas hussvamp eller till och med äkta hussvamp. De allra flesta som hört talas om den vet att den är bland .

Feb Hjälp kan du få av Anticimex, saneringsföretag och fukttekniker. Bild : Anticimex, fotograf Lennart Falk. Här finns fuktkonsulter och information: Anticimex.


Dec Mögel kan lukta och ofta blir det en unken och jordig lukt. Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den. Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Nyligen deltog jag på Miljöpartiets riksdagsseminarium “Sjuka hus - en hälsofara. Mögelforskaren Lennart Larsson betonade där den varning som svepte över landet i medierna i vintras: synligt mögel inomhus, eller lukt av mögel, bör inte tolereras. Svartmögel ser ut som namnet antyder.


Det är en svart beläggning på det skadade området som växer cirkulärt och ser ut som svarta prickar. Det är därför vanligt att svartmögel också kallas för Svarta Prickar. För att du som läsare skall få en känsla för svartmöglet kan se ut följer här nedan tre bilder på svartmögel.


Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av hur mögel påverkar oss ? Har flyttat till ett radhus byggt på slutet av 70-talet och när jag åkte härifrån under en vecka så sänkte jag värmen rätt kraftigt. Väl hemma igen möts jag av en förfärlig stank ! Förklaring av ovanstående bilder : (1), (2), (3), (4): Ytan på materialet är förstört och det har bildats en skorpa på grund av felaktig fixering. Sedan de flyttat in, upptäckte paret en stark mögelliknade lukt i bostadshuset.

Skickade bilder på penis till skolkamrat - födelsemärke fällande bevisning i hovrätten. Sep Fuktskador blir allt vanligare. I drygt en tredjedel av våra småhus och i cirka procent av våra flerbostadshus finns någon form av fukt eller mögel – ofta till följd av felaktig byggteknik eller konstruktion. I ett sammanhängande nätverk är alla celler genetiskt identiska, och anses därför vara samma individ. Mikroskopiska svampar som lever som ensamma celler.


Apr Jakri AB tar inte ansvar för husmögel. Mögelangreppen på de tre lägenheterna på Köpmannagatan och Lillgränd i Jakriborg har pågått i flera år. När miljökontoret inspekterade lägenheterna förra våren upptäcktes att flera fönster var angripna av mögelsvamp och ventilationen var.


Peter Bratt Bild hussvamp Pulver hussvamp. Hussvamp är en mögelsort som är unik i jämförelse med andra husmögel. Den transporterar vatten och kalk på egen hand via sina myceler till själva fruktkroppen. Därför kallas den ofta för den gråtande svampen.


Stjärnan sjuk – av husmögel. En mögelskadad lägenhet kan vara orsaken till Timo Seppänens. Backlunds lönelyft – förlänger med Flames.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg