onsdag 19 oktober 2016

Sjuk av mögel i hus

Hos dem som vistats i sjuka hus ses en mängd olika hälsoeffekter. Hur man drabbas verkar vara individuellt även om stora likheter ses och skillnad bör också ligga i vad man utsatts för, likt olika arter av mögel etc. Ta notis om att det som listas här också kan ha andra orsaker än mikrobiell inverkan. Här ger vi del av vår syn och kunskap kring ämnet sjuka hus och vaför man kan bli dålig av ett hus med mögel.


Mögel i hus kan ge autoimmun sjukdom - sjuk av mögel. Att mögel i hus kan vara framkallande särskilt till olika luftvägssymtom och hudåkommor är idag känt och vederlagt.

Mörkerbilden vid kopplande till olika sjukdomar finns fortfarande men börjar ljusas upp. Metaforiskt beskrivet är det som att skrapa en . Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Informera och stilla den oro för allvarlig sjukdom som patienten ofta har.


Handlingsplan för att hantera sjuka - hus -problem (se länk). Ibland är fläckarna kombinerade med den karaktäristiska doften av mögel. Men hur påverkar egentligen fukt och mögel inomhus vår hälsa?


Man vet egentligen ganska lite idag om hur fukt och mögel i huset påverkar vår hälsa. Det finns indikationer som visar på att man kan bli sjuk av .

Karin blev sjuk av mögel i lägenheten,. Precis som vi undviker möglig mat för att det kan göra oss sjuka så bör vi hålla oss borta från mögel i hemmet. Men till skillnad från mat som kan slängas så är det inte lätt att göra sig av med mögliga delar av huset. Grabbarna i Dragsvik får stå ut med mycket mögel.


Hur går det med våra unga mänskors hälsa efter ett års mögelimpregnering? Barnen i dagisarna och skolorna som är sjuka jämt och inte orkar med skolarbetet faller lätt utanför samhället senare pga att de reagerat på sjuka hus. Varför ryter ingen till på . Dels var problemet svårigheten att identifiera något ämne som var specifikt just för sjuka hus eller kunde knytas till specifika besvär. Och även om mögel luktar illa, är halterna av mögelsporer skyhögt högre i en skog om hösten, där ingen får symtom, än inomhus.


Ett sjukt hus kom till sist att definieras . Svartmögel kan vara en källa till många besvär och symptom och kan vara en källa till vad som ibland kallas sjuka hus -syndromet. Enligt Jay Portnoy, M av barns Mercy Hospital Kansas City, det finns flera olika stammar av mögel som orsakar svart mögel att växa och är farliga för en persons hälsa. För personer som blir mer allvarligt sjuka , som är känsligare än jag. Och ja, det är väldigt farligt. Så enbart eksem borde inte tyda på mögel i huset ? En person av fyra boende har . Varning för mirakelkur mot sjuka hus.


Närmare miljoner svenskar.

I takt med att våra hus och bostäder blev tätare, ökade också klagomålen på inomhusmiljön. Många människor är väldigt rädda för mögel , och blir stressade om de känner mögeldoft. Men faktum är att det inte . Vi måste undersöka var fukten kommer ifrån.


Vi tror inte att det är något fel på våra rör. Det kan vara en icke fackmannamässig installation av en diskmaskin som ligger bakom. Hur ser du på att de blev sjuka av att vara i huset ? Som jag skriver är vi ofta sjuka och jag leder sjuktoppen härhemma med ständiga förkylningar och influensliknande symptom och nu har vi börjat fundera om det kan finnas något dolt i huset som gör oss sjuka ? Jag har inte fått några . Dessa sjukdomar omfattar bl. Enligt läkarna har Jane Engman blivit svårt sjuk av sitt arbete på Norrtäljeanstalten.


Läkarna har funnit och tagit bort svamp, det vill säga mögel , i hennes lungor och detta kommer från anstalten. Ledningen hade inga besvär av miljön, de satt i ett annat hus. Fram till att det uppdagades, var jag ofta sjuk , främst luftrörskatarr och ständig förkylning.


Ingen annan i familjen hade några symptom. Efter att problemet var åtgärdat, försvann besvärena. Många olika faktorer är kopplade till SBS-symtom och inkluderar förekomst av hälsoskadliga ämnen i luften, luftflöden, temperatur, buller, fukt och mögel.


Det har visat sig att hus som är byggda på kryp-torpargrund kan drabbas av dålig lukt inne i huset. Detta beror oftast på att krypgrunden inte fungerar som den skall och därgenom angrips av mögeltillväxt i blindbotten. Behandlas inte huset inom en snar framtid kan mögel växa fram och enda utvägen då är att beställa .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg