tisdag 11 oktober 2016

Fjärrvärme element

När elementen ska gå för fullt igen efter sommaren, kan du behöva lufta elementen för att få jämn värme. Cirkulationspumpen ska nu gå för fullt och elementen blir varma. För att göra det ännu enklare med fjärrvärme har vi lagt upp filmer som hjälper dig att få bästa effekt av din fjärrvärme.


Att värma ditt hus med fjärrvärme kräver inte mycket engagemang. Varmt vatten levereras till din fjärr- värmecentral genom rör i marken. Ett tecken på luft i systemet kan vara att en del element är .

Ca miljoner finlän- dare bor i fjärrvärmehus. Fjärrvärmens andel av värmemarknaden är närmare procent. Vatten kan till exempel behövas när du har luftat elementen och trycket i systemet har sjunkit. Jag har ingen värme i mina element , vad ska jag göra? Börja med att lufta elementen och fyll på vatten i systemet om det behövs.


Tycker det iofs är ganska irriterande då det låter ganska mycket. Vad kan det vara som ger detta ljud? Visst rinner det vatten inuti elementet, men inte bör det väl låta sådär ändå?

Kanske 70cm högt och 40cm bred. Det är ett ganska litet element. För kallt i ett rum - skaffa större element. Vi behöver hjälp med fjärrvärmen! En guide från Polarpumpen.


Behöver du lufta elementen eller fylla på dem? Element finns i nästan varje hem. Det kan löna sig att byta ut de gamla – både när det gäller värmeekonomi och för att få ett estetiskt lyft! Inne i din fjärrvärmecentral finns en värmeväxlare som ser till att värmen i fjärrvärme vattnet förs över till husets vattensystem. Hur tillverkas fjärrvärmen?


Vi mäter hur mycket och hur varmt vatten som går in i din bostad och som lämnar den. Mellanskillnaden är den värme du köper av oss. Mätning en pågår i realtid och det är den fak tiska förbrukningen som faktureras. Under åren har vi levererat ett fler tal olika fabrikat på centraler och.


Om något enstaka element inte är varmt kan du behöva lufta det, se handboken nedan. Då får du veta om felet berör ett område eller endast ditt hus. Välkommen att kontakta oss på . Luft i elementen avhjälps genom att varje element har en nippel på kanten mot baksidan avsedd för att lufta elementet.

Använd elementnyckel avsedd för detta ändamål och ett litet kärl att fånga upp eventuellt vatten som kommer ut. När luften pyst ut, eller om det inte finns luft i elementet, kommer en smal . Njut av ständig vardagslyx i form av ett väl uppvärmt hem utan buller eller brännheta element. Lägg därtill att varmvattnet aldrig tar slut och en hög driftsäkerhet. Har du fjärrvärme som uppvärmningsform?


Ett element ska kännas varmare i överdelen och svalare i underdelen men det ska inte skilja mycket i temperatur horisontellt. Du kan alltid testa att lufta elementen genom en att använda en speciell nyckel som är avsedd för just dina element. Med hjälp av en elementnyckel släpper du enkelt ut luften. Då cirkulerar det varma vattnet fritt och hela elementet blir varmt.


Efter sommaren har elementen stått avstängda en längre tid. På hösten när värmen sätts på igen kan det bildas luftfickor . Anslut ditt hus till fjärrvärmenätet. Eller var värmen i elementen egentligen kommer från? Allt handlar om fjärrvärme.


Om din fjärrvärmeväxlare. Idag får mer än hälften av Sveriges befolkning sin värme från fjärrvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg