tisdag 11 oktober 2016

Nät till skorsten

Maskstorlek ca 25mm och trådtjocklek 2mm. Nät till skorsten , används för att hindra fåglar att bygga bo i pipan. Finns i galvat eller rostfritt, välj i menyn vid köp-knappen! Här säljer vi nät och galler för att hindra fåglar från att bygga bo i din skorsten.


Och kanske har de hittat den perfekta platsen för ett bo just i din skorsten ? Det första som händer är att förra årets boplats kollas in.

Oj, nu finns här ett hinder, ett kajnät, vi måste flytta! Men området är bra, här finns många fastigheter med självdragsventilation så det blir perfekt att flytta in hos grannen. Glasfiberarmerat PVC- nät på 25- meters rulle. Leverantör: Thomée AB, Edw. Kontakta butik för pris . Apr Kajorna lever i parförhållande och återkommer år efter år till samma skorsten.


Har man avlägsnat ett bo måste kanalernas ingångar skyddas med nät. Vanligt hönsnät är för svagt och är inte att rekommendera eftersom de korregerar och går sönder av värmen.

Det finns speciella kajnät av plastad trådnät . Jag hade kajproblem i skorstenen i förra huset. Nät sattes in åtskilliga gånger och kajorna plockade bort det inom ett par timmar. Rejält järngaller gäller och det skall vara tungt! Har kajorna funnit att just din skorsten är lämplig boplats är det lika bra att göra något åt det på direkten - de kommer annars . Problem med täckning och prestanda i WIFI nät posts Jan Sot på taket posts Jan Insektsnät på skorsten ? Aug Huv på skorstenen = problem med draget? Fågelboskydd för din skorsten.


Galvaniserade galler som håller fåglarna ute. HalvHalv, HalvHel, HelHel. Köp kajgaller 270x270mm och skorstensprodukter på nätet. Förhindra att fåglar och kajor bygger bo i din skorsten.


Ett rejält och robust kajgaller för halvsten- helsten skorsten. Lätt att ta loss vid sotning. Köp nätmatta tillverkad av stenull för brandisolering på ventilation- och skorstensbutikens webshop. Mar Med rejält nät över skorstenar och ventilationstrummor kan inte kajorna bygga bon i kanalerna. Används till att isolera imkanalen.


Kajor som skränar och skitar ner har länge varit ett problem i Laholm.

Med rejäla nät över skorstenar och ventilationstrummor begränsas deras möjligheter till fasta boplatser och därmed. Takbryggor är perfekt att ha på taket då man skall röra sig på taket tex. Om man vill säkra sin skorsten så går det att sätta dit s. De är gjorda för att släppa igenom röken så att man fortfarande kan elda i sin eldstad men tillräckligt täta för att kajorna inte ska kunna komma ner och bygga bo.


Har Kajorna redan hunnit bygga bo eller det kanske till och med är ett gammalt . Skydda kanalerna med nät. Ett fågelbo i skorstenen kan ställa till med stora bekymmer för en husägare. Framförallt kajor och starar bygger ofta sina reden i skorstenar. De släpper ner mängder med pinnar i pipan och efter ett par år har det bildats en rejäl propp i kanalen. Ett hus som stått oeldat i många år kan ha en.


Att en kanal med ett fågelbo inte längre fungerar är en självklar följd. Minst lika allvarligt är dock att det ovanför boet blir så fuktigt och blött att fogbruket vittrar, stenar lossnar och skorstenen löper risk att frysa sön der. Ett kraftigt nät eller galler, fast förankrat vid kanalmynningen, utgör ett tillräckligt skydd mot bobyggande. Dec Sätt nät över skorstenen. Jag har en uppmaning till alla som har hus: sätt upp nät eller galler över skorstenen.


Dessutom är det besvärligt att få bort ett fyravåningars kajbo ur skorstenen. Det var redan i torsdags kväll som det skrällde till i skorstenen i den nybyggda villan söder . Mar Tjära som bildats i braskaminens rökkanal hade fattat eld och stänkte som ett regn ur husets skorsten. Det hela förvärrades av skorstenshuven i plåt.


Gnistorna slog i insidan och föll tillbaka ner i rökkanalen och – vilket var värre – även ner i husets ventilationskanaler som också löper i samma skorsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg