tisdag 12 september 2017

Beräkna elkostnad

Beräkna snabbt och enkelt din elkostnad för en elektronikprodukt baserat på effekt, kostnad per kilowatt och förbrukningstid. Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning.


Genom att använda dig av vår kalkylator för elkostnad kan du snabbt räkna ut hur hög elförbrukning du har då du använder dina elektroniska apparater. Men det finns andra sätt att spara pengar på, exempelvis genom att se över ditt elavtal, beräkna din elkostnad och elförbrukning under ett år kan du spara tusentals kronor i elkostnader. Ett tips är att räkna ut elförbrukningen för ditt hushåll, då vet du .

De utgifter som du som svensk elkund betalar består av tre delar och deras fördelning är c. Räknaren beräknar av konsumtion och priset på el. Ange den effekt eller förbrukningen av el. Ange priset för där får man kWh el. Hur många timmar per dag eller vecka är en.


Gör kalkyl för elförbrukning och elförbrukning online med smart beräkning på Kalkylator. Beräkna din värmekostnad med Värmeguiden och jämför olika alternativ för uppvärmning av ditt hem. Den fasta avgiften som betalas baseras på den totala konsumtionen och om majoriteten väljer bort ineffektiva vanor kommer detta att leda till en lägre elkostnad som resulterar i avgiftssänkningar.

Det blir då en kostnad på 62kr att ha lampan lysandes i ett dygn. Licking pussy is like playing with the Mafia - one wrong move and . Om du bor i ett område där E. ON Energidistribution äger elnätet kan du lätt räkna ut din årliga elnätskostnad. Ibland kan energi- och elförbrukning kännas som en hel vetenskap. Inte minst när man söker energirådgivning stöter man på begrepp som man inte har hört tidigare och får frågor som man kanske inte riktigt kan svara på. Därför har vi samlat en kort guide där vi går igenom normalförbrukningen i en villa . Vill du värna extra om miljön?


Teckna elavtal med bra miljöval! Vi är stolta över att kunna bidra till att utveckla regionen samtidigt som vi stöttar föreningslivet inom idrott och kultur. Följ oss på sociala medier.


Många är elslukarna som omger oss. I en normalvilla räknar man med att cirka av husets totala el-förbrukning är uppvärmningskostnader, resterande är övrig elkonsumtion för belysning, maskiner m. Du funderar kanske på att byta ut, eller har kanske redan bytt, de gamla föråldrade elradiatorerna mot moderna . Berodende på hur du anger värden i kalkylatorn så ser du direkt vad det innebär i kostnad. Vi hjälper dig gärna att välja rätt ljuskällor, gärna led-lampor.


Här hos oss har vi ett brett sortiment med lampor och belysning som behöver bra ljuskällor. Så tänk på att valet av led-lampor är viktigt för att få en bättre ekomomi och .

Värdet blir aldrig lägre än 7 . Elförbrukning i villa skiljer sig enormt från elförbrukning i lägenhet. Självklart påverkas förbrukningen också av faktorer som direktverkande el, bostadsyta och energiförbrukningen av dina vitvaror och elektronik. Men för att det ska vara enkelt att beräkna och förstå en normal elförbrukning går det att dela in konsumtionen i . Så om du vill minska din elkostnad är uppvärmningen det första du borde se över. Kanske kan du installera en luftvärmepump eller använda bergvärme istället?


Kontakta oss så hjälper vi dig att beräkna din elkostnad och tipsar om hur du kan minska den. Men har vi någon som har hjärncellerna på rull och kan hjälpa till? Jag vill alltså kunna räkna ut vad ett par lampor kostar mig per månad vid konstant drift. Alltså om jag utgår ifrån Watt och sen kan räkna vidare till kostnad per .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg