onsdag 20 september 2017

Värmeslinga luftvärmepump

Här hittar du värmekablar till värmepumpar, dels till utomhusdelens bottentråg och dels till isolerad dräneringsslang. Välkommen till PriceRunner! Som redan sagts finns det ofta en värmeslinga i botten av utedelen som hindrar vattnet från att frysa just där. Då rinner vattnet ut, men givetvis kan det frysa på marken och bilda en liten glaciär om det inte finns dränering.


Rinner vatten från luftvärmepumpens utedel? Hej, jag har fått en luftvärmepump installerad från er.

Undrar om det verkligen ska rinna och droppa vatten från. Om det dessutom är kallt ute, kan vattnet i hinken frysa. I dräneringstråget finns en värmeslinga som ser till att kondensvattnet hela tiden kan rinna undan, även om det är minusgrader ute.


Smidigt dräneringstråg med inbyggd värmekabel för kondensvatten. Led bort fukt från värmepumpen och huset, som annars kan gå ner i husgrunden! Jordfelsbrytaren löste ut. Dammsög filter och dylikt, kollade så att sladdar var anslutna och provade köra igång igen men direkt då jag anslöt kontakten till vägguttaget så dog allt igen.


Hur installerar man en värmekabel? Vilken värmekabel är bäst?

Installera värmeslinga i Panasonic HE9GKE? Utomhusdelen är extra rostskyddad och utrustad med värmeslinga samt behovsstyrd avfrostning, vilket gör luftvärmepumpen till ett bra val i nordiskt klimat. Anpassningen innebär rent tekniskt att utomhusdelen fabrikmonteras med en speciell värmeslinga som ser till att is, snö och kondensvatten försvinner. Dessutom innebär det att våra värmepumpar fungerar utan problem ner till minst -grader.


Med en värmepump från Mitsubishi Electrics kan du . Droppskål passar alla värmepumpar. Kondensvattnet avleds till närmaste stuprör. Husgrunden är därmed säkrad och befriad från fukt- och frostskador. För installation, se skiss ovan.


Värmeslinga med termostat. Rekommenderas endast om du har isbildningsproblem. Denna kabel passar bland annat till: IVT Nordic Inverter 5kw 09FR-N IVT Nordic Inverter 6kw 12FRN IVT Nordic Inverter 12GR-N Bosch EHP 6. AA IVT Nordic Inverter JHR-N. Extremt effektiv inverterpump som är lämplig för utrymmen upp till 1m². Utomhusdelen ger bra värme även vid utomhustemperaturer ned till -°C och är utrustad med värmeslinga samt behovsstyrd avfrostning, vilket gör pumpen till ett bra val i nordiskt klimat.


Ska installeras av behörig kyltekniker. Pumpen ansluts med jordad stickpropp, . Avtappar effektivt allt kondensvatten året runt. Smart värmeslinga med inbyggd termostat medföljer.

Passar alla värmepumpsinstallationer! Enkel installation, värmekabeln (m.) ansluts med jordad . Hur fungerar värmepumpens automatiska avfrostning? Hur sker manuell avfrostning?


GreenMatch ger råd och information på hur du som bäst tar hand om din värmepump i kylan. Läs mer hos oss på GreenMatch! Dräneringstråg, droppskål till luft luft värmepumpar, med inbyggd värmeslinga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg