onsdag 13 september 2017

Tilluftsdon bakom radiator

Luftdonet Flexi-G från Acticon förs ned bakom befintlig radiator från ovansidan utan att fönsterbänk eller radiator behöver demonteras. Tilluftsdon för montering bakom radiatorn mellan konsolerna. Donet passar till de flesta radiatorfabrikat.


Två st don kan monteras i bredd. Donets djup är anpassat för standardkonsoler.

Avstånd mellan vägg och radiator mm. VentPlus höjer markant radiatorns värmeavgivning samtidigt som rummet tillförs frisk luft utifrån. Någonstans bör byggnaden få in luft för att tillgodose en god kvalitet på inomhusluften. Detta kan ske endera med maskinell till- och frånluftsventilation eller enklast genom frånluftsventilation. I byggnader med maskinell frånluftsventilation fungerar ett tilluftsdon bakom radiator som ett mycket gott alternativ.


För att Flexi ska passa måste avståndet mellan radiatorns överkant och fönsterbänk vara minst mm och minsta avstånd mellan vägg och radiator ska vara mm. Böjbara Flexi förs enkelt ned bakom radiatorn och fixeras med två skruvar i överkant.

Om radiatorn är monterad . TILLBEHÖR KBY: Ytterväggsgaller av varmförzinkad stålplåt, pulverlackerad i valfri RAL-kulör, med ram av varmförzinkad stålplåt. MONTAGE DBR uteluftsdon monteras bakom radiator. Hålet i bakstycket anpassas till hål ø1eller VP-rören i ytterväggen. Den övre delen demonteras.


Bakstycket skruvas fast i ytterväggen. Vi håller på att bygga ett Attefallshus på kvm. Behöver vi ett tilluftsdon bakom radiator i Attefallshus? Vår VVS-planerare sade att man måste ha tilluft i Attefallshuset.


Det stämmer mycket väl att varje nybyggt hus bör förses med tilluft. Vi känner inte till hela ditt värmesystem, . Att ta in luft på annat sätt, genom till exempel en springa ovanför fönstret eller genom en väggventil, är inte att rekommendera eftersom detta ofta leder till att de boende täpper till tilluftsventilerna när det blir kallt . Samtidigt som luften passerar donet avskiljs också fasta partiklar beroende på val av filter. VENTPLUS kan levereras med olika typer av filter.


Redovisade värde avser DUT-20°C.

Vid andra temperatur-fall sker omräkning enligt följande: Effektökning, Watt. Rekommenderat avstånd mellan vägg och radiator min mm. Donet är tillverkat av förzinkad stålplåt och pulverlackerat i vit . Hur många tilluftsdon behöver vi och var bör de placeras? Det är ett litet 5-planshus som byggts till i ett.


Ett vanligt sätt att få in mera luft är att montera ventiler bakom radiatorerna i sovrum, vardagsrum, ev klädkammare. Har upptäckt att jag råkat täppa igen lite springor etc i renoveringen som håller självdraget vid liv (dvs tilluft) i vårat eluppvärmda 70tals radhus. Ser ju helt enkelt ut som bra grejer, men måste man . Fresh, Purmo och någon till.


HaCo Vendon tilluftsdon typ 21. Air tilluftsdon – Modeller AIR1 AIRoch AIR22. Purmo eller Thermopanel radiator. Teleskopdel – Modeller AIRT3och AIRT500. Monclac väggkonsoler – enligt radiatortyp och höjd.


Frisk ersättningsluft tas in via tilluftsdon i yttervägg bakom radiatorerna i sovrum och vardagsrum. Från tilluftsdonet går en ljuddämpad kanal genom ytterväggen till ett. Luftdonet är en separat tilluftsenhet med filter monterad bakom element ( radiator ) i vardagsrum och sovrum. Radiatorer med tilluftsdon bör alltid förses med min-begränsande termostatventiler. VentPlus Maxi är som standard utrustat med en avstängningslucka, som även kan användas till flödes- reglering.


Uteluften tas in genom en kanal eller trumma i väggen. Luften sjunker ner till botten bakom radiatorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg