tisdag 21 november 2017

Frånluftsvärmepump radon

Pannan är ca 20år gammal. Ventilation sker med självdrag. Då huset är byggt med blåbetong så har jag ett förhöjt radonvärde med . Minska Radonhalten via ökad ventilation? Oct FTX eller frånluftsvärmepump ?

Dags att byta frånluftsvärmepump? En frånluftsvärmepump använder sig av energin i ventilationsluften, vilket betyder att värmen går att återvinna och värma upp huset på nytt. Att återvinna luft på detta sätt har även andra fördelar, som att motverka uppkomst av fukt och radon.


Ett hus behöver ventileras och genom ventilationen får man ut föroreningar (som radon ) ur huset och motverkar fuktproblem. Frånluftsvärmepump i Göteborg. Dock ventilerar man ofta ut varm luft och förlorar värme. Det är detta man har frånluftsvärmepumpen.


Jag måste sanera mitt hus från radon.

Radonvärdet blev i markplan 5och 6i källaren Årsmedelvärdet 570. Testade båda varianterna – Fastighetstidningen fastighetstidningen. Vår frånluftsvärmepump har blivit godkänd i olika län som del i olika förslag av åtgärder för radonsanering av specifika hus med sina radonproblem. Boverket beviljar bidrag till olika typer radonsanering som inkluderar inköp av utrustningar samt arbete.


Boverket skriver i sin broschyr ”Åtgärder mot Radon ” att mekanisk till - . Aug Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa. Här kan du läsa vilka regler och system som finns, och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och en bra luft. Luften i en bostad behöver bytas ut hela tiden. ComfortZone har utvecklat en världsunik lösning med krav på lång livslängd och säker drift.


Enbart genom frånluft som värmekälla, gör vi det möjligt att steglöst komma upp i en effekt på alternativt kW. Nu har vi även utvecklat frånluftsvärmepumpar. Värmen överförs från den varma frånluften till den kalla uteluften i värmeväxlaren. Energibesparingen kan bli 50–procent jämfört med om värmen inte återvinns.


Med Mitsubishi Miniventilation slipper du dålig lukt, mögel och radon , samtidigt som du sparar pengar genom effektiv värmeåtervinning. Tekniken med frånluftsvärmepumpar går ut på att först ventilera ditt hus och återföra ventilationsluftens värmeenergi för att värma upp varmvattnet och värmesystemet. Sorteringsordning: Butikens favoriter, Namn A-Ö .

Behagligare inomhusklimat. Fukt, mögel och radon minskar i ett välventilerat hus. Luften känns fräschare och luften är fräschare. Du får ett behagligt inomhusklimat för hela familjen. Dessutom motverkas problem med fukt, mögel och radon.


Vår intressantaste produkt inom villavärme är vår frånluftsvärmepump , Comfort zone den tillverkas i två storlekar , högbyggd och lågbyggd som skall anslutas till ackumulatortank. Den både ventilerar och producera varmvatten samt värmer ditt hus. Fördelar med frånluftsvärmepump.


Billigare än en del andra värmepumpar . Den enda kända hälsoeffekten kopplat till radon är lungcancer. Risken för lungcancer ökar vid en livslång tids exponering för radon där den sammanlagda stråldosen avgör risknivån. Radon är inte en akut hälsofara om en person exponeras för högre halter under en kortare tid. MVP - VP produkterna ger en kontrollerad och balanserad luftväxling i hela huset samtidigt som värmen återvinns.


Radon är en osynlig, luktfri och naturligt förekommande radioaktiv ädelgas som kan bidra till ökad risk för lungcancer. FTX har bättre luftkvalitet tack vare balanserad luftväxling med nästan inget undertryck i huset, vilket gör att inget läckage mellan tillförd och förbrukad luft påverkar inomhusmiljö negativt. All tilluft filtreras via Ffilter och med ett FTX system har du därmed kontroll på ingående och utgående luft.


Med en frånluftsvärmepump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg