tisdag 14 november 2017

Plastpellets

Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Och trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen. Problem med plastpellets i havsmiljö har uppmärksammats sedan sjuttiotalet och de första . Industrierna i Stenungsund släpper ut tonvis av plastpellets i havet varje år.


Nu slår forskare vid Göteborgs universitet larm.

Det rör sig om mycket omfattande mängder plast som når havet, säger professorn Martin Hassellöv. Välkommen till en av Skandinaviens främsta butiker inom sportfiske. Vi har bra prylar till bra priser!


Mellan tre och miljoner plastpellets släpps årligen rakt ut i fjordarna utanför Stenungsund och runt öarna Tjörn och Orust, enligt färsk forskning från Göteborgs universitet. Det handlar om millimeterstora partiklar som läcker från industriklustrets verksamhet. Hur mycket mikroplast finns det i Östersjön och varifrån kommer den? Vilka källor är viktigast?


Jag ska försöka svara på vad vi vet om det så håll utkik efter nästa inlägg.

Skillnaden mot annan nedskräpning med platsavfall, till exempel platskassar, är att plastpellets aldrig använts till något nyttigt. Pellets är råmaterial för tillverkning av andra plastprodukter. SVT Nyheter Västs reporter Lisa Johansson åkte till utloppet av Stenungsån i Stenungsund och behövde inte leta länge för att hitta plastpellets. Industri på Västkusten släpper ut flera ton plast i havet – varje år.


Forskare på Göteborgs universitet slår larm . Det betyder att flera ton mikroplast sprider sig längs kusten. Utsläppen har pågått under lång tid och nu slår forskare larm. Framförallt undrar vi hur det är möjligt att det inte finns lagstiftning och tillsyn som förhindrar de här . Swerec säljer hundra ton plastpellets i veckan till holländska blomkruketillverkare. För att kunna konkurrera med blomkrukor måste man använda återvunnet material”, säger Jörgen Sabel. En av de vanligaste plasterna i vår vardag är polyeten, och uppemot fem procent av all polyetenplast som används i Europa kommer från . Trots flera regelverk fortsätter läckagen.


Stilla Havet har fått påfyllning med tonvis av plast! Plastpellets i PLA som gör att du kan börja helt från början med dina 3D-utskrifter. För dig som själv vill extrudera ditt filament. Det finns inga produkter i den här kategorin.


Spar pengar genom att skapa ditt egna filament till 3D skrivare! Om du har stor förbrukning av filament kan du spara mycket pengar på att köpa pellets och tillverka din egna tråd.

Det dyker ständigt upp nya tillverkare av extruderingsmaskiner för filament. Boda stål erbjuder exakt plast pellets lagringsbehållare silo till salu. Under strikt kvalitetskontrollsystem måste denna kvalitetsprodukter tillverkade i vår professionella fabrik vara ditt bästa val.


Bör du är intresserad av det, vänligen vara gratis att få offerten med oss. Cementa har fått tillstånd av länsstyrelsen att använda plastpellets som bränsle. Tänkte prova på lite formsprutning och undrar om någon annan här också håller på med det, privat eller på jobbet. Kanske kan jag då få köpa en liten mängd pellets.


Vill prova lite olika men bäst är väl att börja med ABS kan jag tänka mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg