fredag 24 november 2017

Ventilationssystem

Aug Du kan välja bland olika typer av ventilationssystem. De kan också kombineras med olika energibesparande system. Det viktigaste är att ventilationen gör det den ska: tillför frisk luft och för bort fukt och förorenad luft. En första kontroll ska göras i alla nybyggda hus och av alla nyinstallerade system.


Därefter ska kontroller ske regelbundet, enligt intervall som är bestämda för olika byggnadskategorier och typer av . Utan tillräcklig ventilation riskerar huset att få fuktskador.

Otillräcklig ventilation kan också skapa ohälsa genom att inomhusluften blir förorenad. Det vanligaste ventilationssystemet i ett privat . Läs om allt som har med ventilation att göra. Vad ska man tänka på i valet av ventilationssystem ? Kan man spara pengar genom behovsstyrd ventilation?


Kort om olika ventilationssystem. Ett ventilationssystem ska göra två saker, dels ska systemet föra in ren luft till huset på rätt ställe och därefter ska det kunna föra bort den förorenade luften. Den nya luften ska komma in i huset och helst inte märkas utan systemet ska vara anpassat för detta. Vid dåligt ventilationssystem så .

Ett ventilationssystem kräver regelbunden drift och skötsel för att fungera som avsett och genom att regelbundet inventera ventilationssystemet kan det energibehovet minska. Ofta är det möjligt att minska ventilationen under timmar då behoven inte är så stora eller då luftomsättningen är större än vad som krävs enligt . I hus används olika sorters ventilationsteknik, för att få en god ventilation. Lär dig mer om ventilation. Här får du tips om bostadsventilation och om ventilationssystem som självdragsventilation, mekaniskt frånluftssystem och mekaniskt från och tilluftssystem. Stora delar av denna text är hämtad ur publikationen Krav på funktionskontroll av ventilationssystem.


Den är utgiven av Boverket och finns att hämta hos Miljö och Samhällsbyggna Stadshuset, Eslöv. Dåligt inomhusklimat har under senare år orsakat hälsoproblem i bostäder och på arbetsplatser. Miljö och samhällsbyggnad ansvarar för tillsynen av den obligatoriska ventilationskontrollen i Eslöv. Du som är byggnadsägaren har en skyldighet att se till att dina . På Uponor har vi lång erfarenhet av inomhusklimat och dess stora betydelse för människa och miljö.


Vårt uppdaterade produktsortiment med ventilationskanaler är marknadens renaste produkter. För att garantera en dammfri installation, försluts alla kanaler direkt vid tillverkningen och komponenterna läggs i påsar som . Uteblivna ventilationssystem kan ge upphov till hälsoproblem. Varje huskropp måste erbjuda en omsättning av luft där människor vistas och bor.


Om luften inte omsätts mår vi dåligt, eftersom vi snabbt förbrukar det befintliga syret. Hur luften omsätts i huset påverkar också hälsan på själva huset, vilket i sig kan göra oss människor sjuka. Värme- och ventilationssystem.

Det finns därför all anledning . Rengöring av fläkten bör göras åtminstone en gång per år. Se bifogad bruksanvisning för rengöring av fläktmotor. Ventilationen i lägenheterna sker genom fläkten i köket.


Delar av ventilationsanläggningen i ett av magasinen vid Arkivcentrum Syd i Lund. Fläkten tar luften ifrån . I arkivlokalar ställs särskilda krav på ventilationen, både av brandsäkerhetsskäl och på grund av behovet av ett jämnt och stabilt klimat. Vad är effektiv och vad ger att du kan öka energianvändandet i ditt hem och sänka kostnader förklarat.


Oavsett typ av system är ventilationens uppgift samma, skapa en sund inomhus miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg