tisdag 13 december 2016

Normalförbrukning hushållsel lägenhet

Vad är normal förbrukning ? Hur stor är egentligen den genomsnittliga energiförbrukningen i ett svenskt hem? Elförbrukning i en genomsnittlig villa respektive lägenhet. Vi hoppas att ni har nytta av den när ni räknar på er egen elförbrukning och för att få en uppfattning om ni har en hög eller låg förbrukning.


Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el.

Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart. Fyll i Energikalkylen så får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma - allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.


Genom att minska din energianvändning minskar du både din miljöpåverkan och får pengar . I en lägenhet är ofta förbrukningen av hushållsel 2. Variationen är dock stor och beror bland annat på hur många som bor i lägenheten , de boendes energivanor och antal elektriska apparater.

Enligt statistik från Energimyndigheten är förbrukningen av hushållsel i småhus i genomsnitt 6. Fick precis första elräkningen för en full månad och blev lite förvånad över hur dyrt det blev. Tänkte höra lite hur mycket el ni spenderar och om ni. Diskmaskin som går en gång per dag och sen lågenergilampor i hela lägenheten. Så nu är den uppe i 6kr (sept), då är alltså hushållsel , uppvärmning och varmvatten med på den.


Vi bor i en tvåa på kvm, två vuxna och ett barn. Okej att vi använder både teve och datorn flitigt men i övrigt försöker vi att inte slösa på el och på vardagarna är vi på jobbet. Vi hade iofs ett akvarium igång, men lägenheten var så varm att ingen doppvärmare behövdes. Kylen och frysen var gamla, men fungerade, så hyresvärden ville inte byta dem. Men i övrigt var det inga konstigheter.


Vad vi förbrukar här i huset i hushållsel vågar jag inte tänka på, men eftersom det är mycket . För hög elförbrukning i 3-rums lägenhet ? Har förstått att det kan vara olika om värme ingår eller ej men det skulle vara kul att höra om kostnaden på ett ungefär. Tänker mig att det bor en familj med ett antal barn i lägenheten. Vi är ett elnätföretag och säljer inte el.

Du får vända dig till ett elhandelsföretag, det är dom som handlar med el. Om det är elnätavgifter du menar så hittar du dom under . Variationen i hushållsel är stor och beror bland annat på hur många personer som finns i hushållet, de boendes vanor och antalet apparater. Sep betalas av hushållskunder ca kronor per kilowattimme. Energianvändningen av hushållsel i en lägenhet kan variera . Hyran sänks med ett belopp som motsvarar normalförbrukningen i en lägenhet med den storlek som du bor i. Detta blir din grundhyra.


Till den läggs sedan dina individuella kostnader för vatten och el. Hur betalar jag för vatten och el ? Hyran för lägenheten betalar du i förskott som vanligt. Minska elförbrukningen och få en lägre elräkning. Här har vi samlat vad du kan göra för att sänka kostnaden för din el. Tillskottsvärme vid kalla dagar.


Här kan det skilja en hel del beroende på vilka energikrävande apparater du har i din lägenhet. Bedömning av skälig kostnad utgår ifrån Konsumentverkets beräk- ningar. Eftersom elpriserna varierar är det den beräknade medelförbrukningen.


Individuella mätningar i lägenheter (där varmvattnet ingår i hyran) visar på ännu större skillnader. Skillnaderna beror bland annat på hur lång tid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg