onsdag 25 mars 2015

Stos till vedspis

Murstosar i gjutgods ( vedspis monteringar). Vi ser alltid till att ni kan hitta rökrör som passar just er spis och kamin. Vi har både övergångar, stålrör och gjutjärnsrör.


Inmurningsstos Husqvarna . Söker du särskilda tillbehör för din vedspis från Klavreström?

Vi har utmärkt utbud med reservdelar för flera spismodeller från Klavreström. Oval-rund stos Ø105mm inre diameter WS-ors-105. Nedanstående listade Husqvarna-spisar kan ha varierande . Jag vill installera en vedspis till en skorstensstock.


Mura vedspis med kalkbruk? Välkommen in till Sekelskifte och våra vedspisar i gammal klassisk stil! Sveriges mest sålda vedspis , Viking 30.

Vid anslutning bakåt medföljer en stos. Denna ska muras fast i murstocken och medföljande pannkitt strykes på invändigt i denna. Det rostfria anslutningsröret förses också med pannkitt och trycks fast på spisens stos , spisen är nu färdig att anslutas i . Sep Har köpt en ny vedspis med rökrörsdimension för skorstensstos 1mm. På nuvarande var det 1mm och måttet i stosen i skorstenen är 1mm.


Frös i vintras - hua) Kan man på något sätt slippa installationskostnad för att ta upp ett större hål i skorstenen för att sätta in en 1mm murstos eller kan det . Med stos som är 1mm i diameter. Kromad spiralknopp till vedspis. Sotlucka mässing med stos. Den lilla används till eldstads och askluckan . Dec Hel och bra vedspis med rökrör upptill. Endast avhämtning i huset.


Avstånd cc golv och centrum håltagning framgår av måttskissen. Avser du att ansluta från top- pen av kaminen med en 90° alternativt 45° anslutning in i rökkanalen får du mäta upp detta mått på plats. Använd gärna en slagborrmaskin och betongborr att borra ett antal hål runt den markering du gjort.


Rökanslutning uppåt i dagsläget, med en ny oval-rund stos köpt för 5kr.

Denna sitter nu enbart fastfogad och kan med fördel svetsas. Har nyss lagt ett lager eldfast lera ovanpå ugnen. Liten spricka i hällfyllnadsjärnet men inget som påverkar funktionen det . Skorstensrör diameter 150mm och 125mm, skorstensrör böj grader diameter 150mm och 125mm med sotlucka och anslutningsstos diameter 150mm till skorsten. Anslutningsstos i svart emalj som tål höga temeraturer utan att blekna för inmurning, diameter 150mm, artikelnr. Mar Pga ändrade planer säljer vi nu spisen vi köpte här på blocket för ett par månader sedan.


Glaset i vedluckan är trasigt, och den behöver ny lera över ugnen. Har fler bilder att skicka! Använd aldrig cement när du tätar mellan anslutningsrör och stos. Detta gäller även för eldfast cementbruk, som du ju använder för att sätta fast inmurningsstosen.


Metallen måste få ett visst rörelseutrymme när du eldar i braskaminen. Det blir nämligen så hett i rökgången att risken är stor, att anordningen spricker sönder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg