onsdag 25 mars 2015

Minska energianvändning hemma

Genom att minska din elanvändning sparar du både in på pengar och miljön. Varför inte förena nytta med mys? Släck lamporna på kvällen och tänd . Nya tätningslister runt fönster och dörrar.


Byt till effektiv och bra belysning, som LED-lampor och lågenergilampor och släck när ljuset inte behövs. Dra ur alla laddare, till exempel till mobilen, när de inte används.

Minska din energianvändning. Här får du tips och råd om hur du kan påverka och minska energianvändningen i ditt hem. För när du har tänt i tomma rum, en handdukstork som alltid är varm och TV:n i standby-läge så försvinner det energi.


Detta leder till höga kostnader och en mindre bra klimatpåverkan. Nedan listar vi mängder av bra tips på vad du kan göra för att spara energi hemma , vilket i sin tur minskar din elkostnad och gör dig till en . En grad minskar energianvändningen med fem procent. Fäll ner persienner eller rullgardiner under vinternätterna för att behålla värmen.


Använd energieffektiv belysning.

LED- och lågenergilampor är betydligt mer energieffektiva och håller längre. Att spara energi innebär att minska den mängd energi som används medan man uppnår ett liknande resultat vid slutanvändningen. Att använda mindre energi har många fördelar – du kan spara pengar och skydda miljön.


Att framställa energi kräver dyrbara naturresurser, till exempel kol, olja eller gas. Energiförbrukningen minskar i svenska hem. Under det senaste decenniet har energianvändningen för uppvärmning och varmvatten per kvadratmeter i flerbostadshus och lokaler minskat. Det visar ny statistik från Energimyndigheten. Till rena energibesparingar hör till exempel att ta cykeln i stället för bilen, minska ned på antalet lampor i julbelysningen, duscha lite kortare eller att sänka temperaturen hemma.


Det minskar energianvändningen , men i vissa fall också nyttan som energin ger. Ibland kan samma nytta nås med mindre energi. Att minska på energianvändningen är också ett bra sätt för att minska din påverkan på miljön och klimatet. Vet du hur energieffektiv du är? Vi har samlat tips för att hjälpa dig att minska din miljöpåverkan och din elkostnad.


Sänka inomhustemperaturen. El värmer och lyser upp våra hem när det är kallt och grått. Den hjälper oss att laga . För att nå energi - och klimatmålen måste våra bostäder energieffektiviseras rent tekniskt samtidigt som vårt energirelaterade beteende förändras. En generell uppskattning är att man kan spara av energianvändningen i hemmet genom förändrade beteenden och .

Tips på olika sätt att spara energi hemma oavsett om du bor i villa eller lägenhet. De bästa maskinerna idag kan faktiskt minska energianvändningen med närmare jämfört med äldre maskiner. Här har vi samlat vad du kan. I den här checklistan kan du se vad du kan göra för att minska din energiförbrukning och din elkostnad. En tvättmaskin som är fylld till hälften förbrukar nästan lika mycket energi som en fylld maskin.


Såväl hushåll som företag kan minska sina energikostnader betydligt genom att använda energi på ett smartare och mer effektivt sätt, och oftast krävs inga stora. Smart energianvändning hemma. De flesta företag kan minska sin energianvändning med omkring procent utan dyra investeringar. I Sverige finns god potential för företag att spara energi.


Stora investeringar i energisnålare utrustning, dvs. Det finns enkla knep att börja med. Att kartlägga och mäta energianvänd - ningen och tänka på energihushållning, ger möjlighet att spara pengar. Lågenergilampor, tilläggsisolering, vädra rätt är några spartips som får dina utgifter att minska.


Apparater på standby-läge är stora energitjuvar. Infravärme på balkongen slukar energi , använd därför detta sparsamt och endast när ni vistas på balkongen. Möblera energisnålt, inga möbler eller gardiner framför element.


Vädra snabbt, gärna med korsdrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg