tisdag 24 mars 2015

Byta element

Om du planerar att byta element lönar det sig att tänka igenom bytet först. Detta gäller både om du skall byta elelement eller om du skall byta radiator som är kopplad till det centrala vattenburna värmesystemet. Här en guide till ditt byte av element.


Byta element och radiatorer vid renovering av lägenhet. Bostadsrättshavaren svarar inte för reparationer av ledningar för avlopp, värme, gas, elektricitet och vatten, då ledningarna oftast hör ihop med fler än en lägenhet.

Det gäller också för ventilationskanaler. Om lägenheten har ett värmesystem med . Element finns i nästan varje hem. Det kan löna sig att byta ut de gamla – både när det gäller värmeekonomi och för att få ett estetiskt lyft!


Går det byta element själv? Vi är inte helt okunniga, men har aldrig gjort något liknande. Måste man tappa ur hela systemet eller går det stoppa tillflödet mer lokalt?

Det är ett gammalt element, där ett av de två rören har kopplingar eller vad man nu skall kalla dem. Värmen regleras med en sådan där . Tidsåtgång att byta element ? Lönsamt att byta ut gamla el- element ? Samtidigt har du möjligheten att dra ner på uppvärmningskostnaderna en hel del. Kanske är det dags att byta ut dina gamla radiatorer? Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du . Att byta ut gamla originalelement riskerar därför att förfula huset och förstöra dess kulturhistoriska värde.


Effektiviteten hos gamla vattenburna element står sig faktiskt väl i jämförelse med dagens panelelement, tack vare sektionsradiatorernas stora värmeavgivande yta. Gamla tiders radiatorer har dessutom . Att byta radiatorer kan vara ett bra sätt att modernisera din värmeanläggning och spara pengar. Se till att ditt nya element har eller är förberett för funktion för sänkning mellan komfort och spartemperatur. En bra början kan i så fall vara att byta termostat, eftersom det är termostaten som styr elementet. I den här videon visar Nettoparts, hurdan du enkelt selv kan byta element i din tvättmaskin.


En av de vanligaste anmärkningarna i en energideklaration nu är att radiatorer är undermåliga. Inget talar för att dessa regler kommer att mildras i framtiden, snarare tvärtom.

Att byta ut en radiator eller ett element kan därför löna sig och då tänker vi inte bara på värmeekonomi, nya radiatorer ger ofta huset ett estetiskt lyft ! Nettoparts visar här, hurdan du lätt selv kan byta övre element i din ugn. Förutom reparationsvideor kan. Om den inte fungerar är det dags att byta ut den. För att byta ventil behöver du tappa ur systemet.


Fungerar däremot ventilen kan du byta ut din gamla termostat mot en ny modern och ekonomisk från HemmaTema. MMA har utvecklat ett sortiment som är anpassat till dina. Arbetet utförs av behörig elinstallatör.


Kontrollera att el-elementet har rätt mått för att få plats på den tänkta ytan. Förändringar på ett element påverkar därför alla i slingan. Ettrörssystem brukar fungera med en bergvärmepump, om man ställer in systemet rätt.


Att det bara är ett rör och storleken på röret, brukar inte vara något problem. Man kan dock behöva byta ut några element , för att hantera den lägre framledningstemperaturen. Se här hur du löser problemet.


Nu lönar det sig att satsa på utbyte av elradiatorer, dagens moderna elradiatorer utstrålar naturlig värme. Nyare termostater av god kvalitet brukar vara noggrannare i sin reglering vilket kan spara något genom att undvika onödigt hög temperatur i rummet. Håller sig temperaturen bra idag så finns det ingen vinst i att byta element.


Svajar tempen mycket så kan man byta termostat eller sätta en central regulator till . Jag har ett par gamla golvhögtalare jag fått från mina päron. Dom e typ år gamla men ändå snygga å så. Fundera om man kan byta element i dom till nyare mer välljudande. Hifi sub eller lite dyrare sub ist så att man få .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg