onsdag 18 mars 2015

Vad kostar el kwh

Om man antar att vattnet värms från till grader och badkaret rymmer 3liter så går det alltså åt 1kWh. Om du värmer med el kostar det ca kr. Värmer du med fjärrvärme kostar det ca kr. Storindustri som köper enorma mängder på långa kontrakt betydligt mindre.


Fast tyvärr måste man ju även betala nätavgift för att den där kwh skall bli levererad till en.

De ligger väl på närmare öre nuförtiden. Hur mycket kostar er elförburkning per månad? Bli energismart och se hur vad du får för kWh. De perioder med högst elpriser uppkommer då det både är en hög efterfrågan på el och en låg produktion av billig el såsom kärnkraft och vattenkraft. Då kan exempelvis gasturbiner behöva slås igång och dessa har en hög rörlig kostnad per kWh och priset, som sätts baserat på den sist producerade kilowatt -timmen, blir . Försöker räkna ut ungefär vad vår goa elräkning kommer att bli.


Vad drar en motorvärmare?

Kalkylator för elkostnad. Det finns mängder med elektronikprodukter men vad kostar det att driva dessa? El till läsplattan kr. Räkna ut din elkostnad för elektronikprodukter nedan.


Det är lätt att tänka sig att energianvändningen för en läsplatta är ungefär likvärdig med en dator. Men när det gäller just läsplattor arbetar tillverkarna. Nedan presenterar vi därför de allra vanligaste hushållsprodukterna och hur mycket de kostar att använda. Bästa elpriser just nu: Rörligt. Här ser du de prisbilligaste elavtalen i kategorin Rörligt.


Hejsan, är lite nyfiken på vad ni tecknat för elavtal och vad ni betalar per kWh idag. Men i dessa kostnader är inte stödet i form av elcertifikaten för förnybar energi inräknat. I samma rapport beräknas kostnaderna för el från kärnkraft till öre.


Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Detta är i slutändan det som är relevant och när du vet vad varje kwh (står för KiloWattTimme) kostar kan du ställa detta mot installationskostnad och livslängd för att få . För konsumenten kostar varje kilowattimme ( kWh ) lika mycket, oavsett energikälla.

Men frågan är vad som kostar oss mest i längden. All denna energi som förbrukas kostar pengar och påverkar miljön. Vi påverkas dagligen av el , och därför vill vi förklara lite mer om effekten i en kilowattimme. Den energi du använder i ditt hem mäts i kilowattimmar.


Beteckningen för detta är kWh , där k står för kilo, W står för Watt och h står för timmar (från engelskans hour ) . I en normalvilla räknar man med att cirka av husets totala el -förbrukning är uppvärmningskostnader, resterande är övrig elkonsumtion för belysning,. Vi har kunder som gått från ca 28. Ovanpå elpriset tillkommer alltid (1) elcertifikatsavgift, (2) energiskatt och (3) moms. Elcertifikatsavgift är något som alla konsumenter betalar och som i sin tur tilldelas producenter av förnyelsebar . Få tänker på att elpriset egentligen består av tre delar: Först den konkurrentutsatta delen (själva kWh el -energi) där kunden fritt kan välja leverantör. Därefter kostnaden för transport av el , nätkostnaden, och sedan tillkommer energiskatt.


Kostnad i kronor per år med ett elpris på kronor per kWh. Uppgifterna kommer från Fortums energihjälp och E24. Att det kan vara dyrt att värma sitt hus med el är många medvetna om men ofta glömmer vi bort att alla våra hushållsapparater också kostar en hel del. Fick precis första elräkningen för en full månad och blev lite förvånad över hur dyrt det blev.


Tänkte höra lite hur mycket el ni spenderar och om ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg