tisdag 10 mars 2015

Bli vvs montör

VVS-montörer och industrirörmontörer utbildas inom gymnasieskolan på VVS- och Fastighetsprogrammet, inriktning VVS. Efter utbildningen på gymnasiet anställs man som lärling i ett företag. Efter cirka två år som lärling avlägger man branschprov för att bli branschcertifierad VVS - montör.


Det kan också finnas möjlighet att . Som utbildad VVS - montör är du eftertraktad på arbetsmarknaden.

När du blir antagen får du en kallelse från oss på Lernia. Har du godkända gymnasiebetyg i matematik, svenska och engelska A-nivå samt fullgjort lärlingstid (ca år) kan du göra branschprovet hos VVS-branschens yrkesnämnd. Arbetet kan till exempel innebära att man monterar rörledningar och olika värmesystem som gör att människor kan duscha, tvätta och få ett bra inomhusklimat. Vid installationsarbeten krävs det kunskap i hur man. Vill du gå en utbildning som leder till jobb?


Förutom att kunna behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna läsa ritningar och tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna, och givetvis även vara händig nog att utföra dom. Aug Sugen på en yrkesutbildning?

För ansökan och mer info: Yrkeshögskoleutbildningar. Man kan bli rörmokare genom olika utbildningar. VVS-montörer arbetar med att montera eller utföra service på rör och annan utrustning för värme, vatten och sanitet i bostäder eller andra lokaler.


Utbildningen kan även kallas för exempelvis teknisk förvaltare eller driftingenjör. Installation av olje- och elpannor, varmvattenberedare och element är bara några exempel på arbetsuppgifter. Som VVS - montör kan man arbeta inom industrin, . Arbetsförmedlingen bedömer att erfarna VVS -montörer får goda möjligheter till arbete under det närmaste året, däremot blir det fortsatt svårt att få lärlingstjänst.


På fem års sikt väntas jobbmöjligheterna vara fortsatt goda för utbildade VVS - montörer och på tio års sikt förbättras möjligheterna till arbete ytterligare. Efter att ha kollat lite på olika hantverkaryrken och hur de låg till lönemässigt och hur konjunkturkänsliga de var kom jag fram till att det här var vad . Jag ville nischa mig mer och jobba med händerna. För att bli certifierad VVS - montör krävs alltid både utbildning och praktik. Yrket innebär en del obekväma arbetsställningar och det är viktigt att du . Mar Är det värt att utbilda sig till VVS montör , hur länge är man lärling (i Stockholm), hur mycket tjänar man som lärling? Man träffar nytt folk, omväxlande och kul arbetsuppgifter, (ibland bli bjuden på fika hos kunder ) bra lön, och kroppsarbete när det är som bäst.


Målet är att efter godkänd gymnasieutbildning inklusive IUC:s utbildning ha färdighet att börja arbeta som lärling. Samt att efter fullgjord lärlingstid kunna avlägga branschprov för bli certifierad VVS - montör.

Läs mer om branschprovet på VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida. All information om branschprovet hittar du på VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida. VVS -utbildningen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap inom VVS -branschen. Redan i gymnasiet kan du välja en yrkesinriktad utbildning om du vill arbeta inom . Sveriges bästa VVS -montörer.


Det finns många utbildningsvägar in i branschen. Här berättar han om sitt yrkesval. I dagligt tal används fortfarande rörmokare som benämning på yrket.


Efter det 8timmar multiplicerat med perioder, alltså cirka två år som lärling på ett företag. Företag som tar emot lärlingar på ett seriöst sätt ska uppmärksammas. Det tänker Charlotte Fryklun verksamhetschef på VVS - branschens Yrkesnämnd ( VVS -YN), verka för. Vi vill göra det lättare för lärlingar att hitta bra lärlingsplatser genom att uppmärksamma företag som tar . Jun Vissa lyckas, andra inte. Trots kompetensbrist är det svårt att yrkesväxla till elektriker eller VVS - montör.


Med stundande pensionsavgångar, blir behovet än mer akut. Vissa har däremot framgångsrikt kringgått den traditionella utbildningsvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg