tisdag 17 mars 2015

Bygga skydd till värmepump

Skulle vilja täcka utedelen i något som är målat i husets färg. Finns det någon som har en bra ritning på ett värmepumpsskydd i trä? Min åsikt är att man inte funderat färdigt på värmepumparnas utseende . Se hur du själv kan bygga ett hus för värmepumpen , så att du slipper det estetiska problemet.


En värmepump är en god värmekälla, men den är sällan vacke.

Läsarnas bästa: Bygg ett värmepumphus. Vi har samlat fyra bra förslag på hur man döljer den anskrämliga luftvärmepumpen. Skydd för värmepumpens utedel. Luftvärmepumpar är energieffektiva och praktiska, men ingen kan säga att den del som sitter på husets utsida är precis vacker. Om utedelen sitter där den syns mycket är ett klättmonterat väderskydd en bra idé.


Byggmax – köp billigt och bra byggmaterial inom Tillbehör värmepump. På Byggmax hittar du praktiska tillbehör till din värmepump.

Sveriges Radio uppmärksammade nyligen brandrisken i gamla värmepumpar. En brandrisk du som värmepumpsägare kan eliminera genom att se till att din pump installeras av hantverkare med rätt behörighet och därefter håller efter din värmepump med regelbundet underhåll och service. Skruv för montering ingår.


Vi erbjuder dig smart förvaring och prisvärd renovering. Värmepumpsskydd till bästa pris, väderskydd för värmepumpar , VP- skydd , skyddsburar, tak. Med ett bra värmepumpsskydd håller utedelen sig fräsch längre. Nej bevare oss väl för dylikt onödigt skräp till fågelholkar, då är det ju betydligt snyggare med bara värmepumpen.


Om man nu är ute efter ett skydd för pumpen så räcker det gott med ett tak över den isf, för det gör ju klart bevisat en stor nytta, men någon inbyggnad i övrigt av pumpen behövs absolut inte . Har ju varit en del diskussioner angående hur mycket man kan bygga in sin vp utan att förlora effekt. Har haft det som förslag, att bygga in den. Själv börjar man ju undra lite ? INTE för sig enligt dom jag frågat.


Leverantör: Jabo Wood Products AB. Ett skydd för din luftvärmepump i skyddsimpregnerad gran. Takstolskonstruktion till växthus.

Skulle avråda dig att bygga ett själv, just med tanke på luftgenomströmningen. Dessa skydd är testade och GODKÄNNDA av SP. Jag har precis målat om huset och passade då på att sätta ett sådant hus kring min pump. Ett stilrent skydd som hjälper till att skydda den utvändiga delen av värmepumpen mot väder och vind.


Boxen skyddar inte mot isbildning på värmepumpen. Testad på Statens Provningsanstalt (SP) och utformad så att den inte sänker pumpens effektivitet. Enkel montering och servicevänlig.


Tillverkade i Sverige av furu från Norrland - bästa kvalitet och . Den sitter nu upphängd precis som den är. Kanske ska man bygga in den en smula?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg