torsdag 19 mars 2015

Torrt inomhusklimat

Speciellt nybyggdda hus upplever problem med inomhusklimat på grund av för låg luftfuktighet. Denna kombination gör att inomhusklimatet blir mycket torrt om vintern, vilket ger husets boende många olika hälsomässiga besvär. Därför finns det en stor . Hur får du ett mysigt och behagligt inomhusklimat ? Vi går igenom vad du ska tänka på för att du ska må bra inne.


Här är saker du ska tänka på!

Vår ambition är därför att öka medvetenheten och kunskapen kring inomhusklimat och få fler att göra aktiva val när det gäller luften i bostaden. Alltför torr luft har en . Många upplever olika besvär under vinterhalvåret och ofta är de relaterade till ett torrt inomhusklimat. En luftfuktare kan lindra besvären. Under hela januari har vi extra bra pris på luftfuktare från Wilfa. Lägre nivåer kan uppfattas som torrt och dammigt medan betydligt högre kan uppfattas som klibbigt.


Under vintern ligger fuktighetsnivån oftast under RH och ibland under. Att ni har torrt inomhus betyder att ni har (ena eller båda alternativen): 1) Hög ventilationsgrad (luftomsättning) =Bra! Litet fukttillskott (bestäms av husets uppbyggnad och de boendes levnadsvanor) =Bra!

Ett väldigt torrt inomhusklimat kan väl påverka andningsvägarna, tex. Hur påverkar jag ventilation och inomhusklimat? Vid temperaturer över grader C ökar klagomålen på torr och skämd luft. Välbefinnandet och den intellektuella prestationsförmågan avtar.


Värmeregleringen av rummet ska ske genom rätt inställda termostater på . En guide till att uppnå ett bra inomhusklimat. Ett torrt inomhusklimat kan medföra problem som torra ögon och hu samt torra slemhinnor, och medan vissa människor knappt märker någon skillna kan . Det gäller på alla typer av uppvärmning, oavsett om det är med en luftvärmepump, element eller kamin. Vår användning av växter i hemmet och på jobbet har i . Växter är inte bara till prydnad.


Ett dåligt inomhusklimat kan göra de flesta överkänsliga personer allvarligt sjuka. Ett gott inomhusklimat är välgörande både vad det gäller de boende och för själva huset. Ett bra inomhusklimat är inte för torrt eller för fuktigt.


Det är bara rätt och därmed också omärkligt. I och med detta upphävs de tidigare råden. Socialstyrelsen har sammanställt kunskap, bedömningsunderlag, normer och erfarenhet i denna handbok. Vi redovisar även vissa riktlinjer från be- rörda branschorganisationer. Ett bra klimat för museiföremålen är en av hörnstenarna inom god samlingsförvaltning.


Att ordna ett bra inomhusklimat är också ett kostnadseffektivt sätt att förebygga skador.

Fluktuationer mellan fuktigt och torrt kan orsaka spänningar som kan leda till sprickbildning. Men även i bostäder med normenlig ventilation blir det mycket torrt vintertid. Vi har det otroligt torrt i vårt hus (cirka luftfuktighet) och jag misstänker starkt att detta är en av orsakerna till att jag har svårt att hålla liv i mina krukväxter.


Har ni några tips på krukväxter, helst blommande sådana, som kan klara ett torrt inomhusklimat ? Garderobsblommor, fredskallor och orkidéer verkar . Torrt inomhusklimat - vattnet i luft med Tommy Vidó. Gamla och nya rön av att torr inomhusluft är en idealisk miljö för överlevnaden av influensa virus. Den optimal omgivande luftfuktighet för aerosolerna driver deras överlevnad. Luftbefuktning, vattnet i luften förhindrar luftvägarna ifrån smittsam . Torr hud - ett gissel i februari.


Så här års är det många av oss som går omkring som riktiga torrisar. Det kliar och stramar och hela hudkostymen känns trång och oelastisk. Färgen torkar normalt inom minuter och är övermålningsbar inom 1-timmar, målar du utomhus kan det gå mycket snabbare beroende på väderlek (ha en blomspruta med vatten i beredskap eller spä ut färgen med lite vatten om du inte hinner med).


Vi öppnar upp källarväggar för bästa uttorkning och sänker därmed fukthalterna i dina väggar, resultatet blir ett varmt och torrt inomhusklimat. Vi gör grunder till nybyggnation, utbyggnad eller renoveringsarbete på er befintliga . Och på ärftliga faktorer. Ju torrare inomhusklimat, desto svårare har kvalster att föröka sig.


Finns det några mediciner som hjälper?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg