måndag 9 mars 2015

Radonfläkt

Vi erbjuder radonsugar och radonfläktar med varumärket Radovac med hög prestanda i ett kompakt format och låg energiförbrukning. För både större och mindre hus! En radonsug är en vanligt förekommande typ av åtgärd när radon finns i huset.


Här förklarar vi hur den fungerar och hur den ser ut. MX- radonfläkt ansluts till avledningskanalen för radon och med den kan radongas effektivare fås bort från golvkonstruktionernas undersida.

Isolerad takfläkt för radon eller eko-toalett med energibesparande DC-motor. Radonfläktens innerrör av plast kan anslutas tätt till radonutloppskanalen. Motorn är extrakapslad samt förinställd på en styrsignal om 3V.


Kan enkelt justeras via potentiometer i hatten. Ingen extra extern reglering behövs. Fläkten är tillverkad av polypropenplast . Vilpe radonfläkt Tegelröd passar även EKO-Toalett.


Vi säljer radonfläkt och EKO- Toalett takfläkt.

Vilpe takfläktar kan monteras på alla typer av tak. TERU Torpargrundsaggregat Isolerat 0-180m2. Det är relativt lätt att åtgärda för höga halter av radon i villan.


Bara man vet var källan är. Fick problem förra veckan då vår radonfläkt löste ut JFB centralen. Drog på det lite då det stod massa hyllor i vägen men plockade ner den.


Egen radonsug (el suga via dränering?) Bra el dåligt? ARDEX är en av världens mest framgångsrika tillverkare av spackel och bruk med en intensiv produktutveckling för att alltid möta de nya krav som ställs på material och byggteknik. ARDEX vänder sig i första hand till yrkesmän inom golv- , plattsättnings-, bygg- och måleribranschen. Det som framförallt skiljer oss från andra . Det finns tyvärr fortfarande en del entreprenörer som installerar enbart s. Radonfläkt eller undertrycksfläkt i krypgrun så att undertryck skapas.


Detta har visat sig fungera bra mot Radonet men den relativa fuktigheten stiger ofta till nivåer över gränsen för där mögel och bakterier såsom actinomyceter riskeras, . Två metoder testas - radonfläkt och radonsug. För att angripa problemet ska tolv trapphus därför utrustas med ventilationsanläggningar. Från början var tanken att montera mekaniska frånluftsfläktar .

Våra grannars hus står direkt på tomtgräns, dom har ingenting på vår sida, taken skjuter ut men det är på dispens från oss. Nu har dom installerat en radonfläkt. Vi hjälper dig med service av gamla ventilationssystem i bostäder.


Läs mer om oss här på hemsidan och kontakta oss gärna! I går morse larmades räddningstjänsten till en villa på Hästskovägen i Bergsåker. Det hade börjat brinna i en radonfläkt och elden hade spridit sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg