fredag 27 mars 2015

Kamin med skorsten

Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten.


Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin.

Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . En kamin eller eldstad står på mångas önskelista och speciellt idag, när el- och oljepriser blir allt dyrare och kraftiga oväder slår ut vår elförsörjning. Behovet av en alternativ värmekälla i hemmet känns mer angeläget och med en braskamin från Contura får dessutom en väldigt mysig, stämningsfull och miljömärkt . Våra skorstenar passar de flesta kaminer och eldstäder på marknaden. Kaminexperten erbjuder skorstenar, skorstenar till kaminer och takhuvar bl.


Premodul skorsten får dras nära brännbart material och du kan välja mellan att ha den synlig eller bygga in den i ett . Schiedel – Europas största tillverkare av skorstenslösningar.

Boka hembesök, handla eller fråga oss. Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning. Köp en prisvärd modulskorsten i byggsats som är lätt att montera.


Skorstenen har ett unikt innerrör för ökad säkerhet och som tar upp sin egen expansion vid värmeutvidgning. Lars Bengtsson på Skorstensteknik i Varberg har arbetat med skorstenar och kamininstallationer i år. Paketet är beräknat på en kaminhöjd med max höjd på . Ett vanligt misstag är att man köper braskaminer med för hög värmeeffekt, förklarar han. Det kan se löjligt ut med en kamin som är till för att värma upp ett timmerhus i en modern villa.


Dagens braskaminer är oerhört. Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik. Hos Eldabutikerna får du hjälp av fackfolk – både montörer och butikspersonal. Vi hjälper dig att göra en trygg och säker installation.


En skorsten är en investering som ska åldras med samma värdighet som resten av huset. Här finns information om våra skorstenar till kamin eller braskaminer. Jan Olika regler gäller i olika kommuner, så kontakta din kommun för att få veta vad som gäller just där.

Ofta måste man lämna in en planritning med eldstaden utsatt. Ska en ny skorsten byggas behövs en fasadritning som visar skorstenens placering. Berätta också vilken kaminmodell du har tänkt installera.


Det gäller att avpassa kanalen rätt. För stort rör ger inte samma effekt på utsuget som ett mindre, samtidigt som ett mindre inte räcker till för att ta emot all rök som kan bildas. Standarden sätts av svensk byggnorm.


Det finns också modulskortstenar i färdiga paket som man murar upp med skortstens lecablock om man vill ha en murad skorsten. En sån kostar mellan och kkr beroende på utförande och längd. Weber och Schiedel tillverkar dom t. Sist men inte minst, låt en expert hjälpa dig med installation av kamin och skorsten , det är normalt inget man gör själv.


Vi har precis installerat en kamin med hjälp av ett företag i gbg. Apr Seek Outsides handsydda Stove jack, eller skorstensöppning på svenska, är helt enkelt en brandsäker skorstensöppning som kan sys fast på tält, så att tältet kan användas tillsammans med kamin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg